• Ćirilica
  Latinica
 • Zmaj Jovina 30
  24000 Subotica

MEĐUNARODNI DAN DECE ŽRTAVA NASILJA

Zavod za javno zdravlje Subotica sa brojnim partnerima obeležava Međunarodni dan dece žrtava nasilja 04. juna 2016. godine od 10 do 12 časova na Trgu Slobode.

U okviru manifestacije će biti upriličeno otvaranje izložbe likovnih radova i prikazivanje nagrađenih kratkih filmova. Navedeni radovi su prijavljeni na likovnom konkursa za izradu plakata i konkursu za kratki film pod nazivom „Budi GRUGačiji!” Oba konkursa su raspisana u okviru Projekta „Budi GRUGačiji!” koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u cilju prevencije nasilja i diskriminacije u srednjim školama AP Vojvodine. Biće uručene nagrade učesnicima oba nagradna konkursa. Nosilac Projekta je Zavod za javno zdravlje Subotica, a partneri su Dom zdravlja Subotica, Politehnička škola Subotica, Kancelarija za mlade Grada Subotice, Udruženje „Olovka piše srcem” i Udruženje „AKA”.

Na manifestaciji će se deliti informativni i promotivni materijal, a zainteresovani će, u cilju promovisanja zdravog života, moći da se uključe u zabavne i sportske aktivnosti.

 • Program
 • Pozivnica
 • SA PROMOTIVNE AKCIJE

  Međunarodni dan dece žrtava nasilja

  Zavod za javno zdravlje Subotica sa brojnim partnerima je obeležio Međunarodni dan dece žrtava nasilja u subotu 04. juna 2016. godine. U terminu od 10 časova u Vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba likovnih radova učenika srednjih škola  iz AP Vojvodine, a prikazani su i elektronski likovni radovi i kratki filmovi.

  Pozdravnu reč je dao član GV zadužen za sport, omladinu i turizam, G-din Vjekoslav Ostrogonac, Izložbu je otvorila Prof. Snežana Rončević vrlo nadahnutim govorom ističući poruke koje su poslali mladi talenti svojim likovnim radovima i filmskim zapisima prvenstveno vršnjacima. Radovi svakako ne ostavljaju ravnodušnim ni ostale generacije i vredi ih pogledati.

  Nagrade najuspešnijim likovnim i filmskim ostvarenjima je uručio G-din Vjekoslav Ostrogonac,a zahvalnice školama, vršnjačkim edukatorima i svim ostalim prijateljima Projekta uručila je koordinatorka Projekta, Dr Nada Kosić Bibić.

  Na Trgu Slobode je mladima Bane iz AKA fitnes kluba predstavio fajt-fitnes aerobik, a Darko iz Kluba ekstremnih sportova sa svojim timom vožnju rolera, bicikla i skejta.

  Nagrade na likovnom konkursu:
  PRVO MESTO: Beatrix Cvitkó, učenica IV10 razreda Politehničke škola Subotica – 3 knjige, majicu, blokčić, besplatnu ulaznicu za bazen do kraja godine.

  DRUGO MESTO: Katalin Kočiš i David Triznja, učenici IV10 razreda Politehničke škola Subotica – po 2 knjige, majicu, blokčić i besplatne ulaznice za bazen do kraja godine.

  TREĆE MESTO: Alisa Groza, učenica III4 razreda Gimnazije „20. Oktobar“ iz Bačke Palanke – 2 knjige, majicu, blokčić.

  ČETVRTO MESTO: Isidora Farkaš, učenica III4 razreda Gimnazije „20. Oktobar“ iz Bačke Palanke – 2 knjige, blokčić.

  Nagrade na konkursu za kratki film:

  PRVO MESTO: film “Skrivena kamera – tuča u školskom dvorištu”, autori su Nataša Davidović, Ksenija Galetić i Miroslav Đurkić, učenici II2, II1 i III2 razreda Ekonomsko-trgovinske škola iz Bečeja – po 3 knjige, majicu, blokčić, vaučere za turistički obilazak Ergele „Kelebija“, jahanje na konju, vožnja kočijama i ručak u „Vili Majur“.

  DRUGO MESTO: film “Crno belo”, autori su Jovana Stanivuk i Aleksa Marošanović, učenici II2  i I1 razreda Gimnazije iz Bečeja – po 2 knjige, majicu, blokčić i besplatan ručak u restoranu „Spartak“.

  TREĆE MESTO: film “Dosta”, autor Mateo Bouvet, učenik IV4 razreda Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Sečnja – 2 knjige, majicu, blokčić.

  Zahvalnice i simbolične nagrade (blokčići i promotivni materijal) su obezbeđene i za sve srednje škole i mentore koji su učestvovali na nagradnim konkursima, a na otvaranju izložbe lično su uručene Ekonomsko-trgovinskoj školi i Gimnaziji iz Bečeja, Politehničkoj školi Subotica, Medicinskoj školi Subotica i Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ Subotica.

  Lokalni mediji su ispratili otvaranje izložbe i događanja na trgu.

  MONITORING

  Radno vreme

  Sertifikati