• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice - Podrška od samog početka” 

 

“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice - Podrška od samog početka” je programski zadatak  u okviru Posebnog programa iz oblasti javnog zdravlja AP Vojvodine za 2022. godinu, koji sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvoPokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine, a u saradnji sa zavodima za javno zdravlje u Vojvodini.


Ovaj programski zadatak je prvi put predstavljen 2020. godine.

   Uz slogan „Podrška od samog početka“, programski zadatak ima za cilj da osnaži porodicu od momenta formiranja partnerskog odnosa i odluke o zajedničkom životu, preko momenta planiranja roditeljstva i životnih događaja i izazova koji mogu da prate taj period, te nastavlja da prati teme koje se tiču roditeljstva i razvojnih zadataka dece predškolskog i školskog uzrasta.

   Ove godine, u okviru programskog zadatka, bavili smo se sledećim temama: podrška porodici koja se suočava sa poteškoćama sa začećem (neplodnost); rođenje deteta sa invaliditetom, smetnjama/poteškoćama u razvoju ili većim zdravstvenim problemom (kako biti roditelj za podršku detetu i kako samopodržati sebe, ili tražiti psihološku pomoć); kao i podrška porodici dece predškolskog i školskog uzrasta.

   Pozivamo vas da pročitate naše psihološke tekstove koji se nalaze na posebnom sajtu programskog zadatka i pronađete brojne savete iz oblasti roditeljstva:

https://izjzv.org.rs/app/podrska_od_samog_pocetka/

 

Više o ovogodišnjim temama možete pročitati i u brošurama koje je Institut za javno zdravlje Vojvodine pripremio u saradnji sa stručnjacima:

·         Podrška porodici sa iskustvom steriliteta i neplodnosti;

·         Podrška roditeljima dece sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolestima;

·         Roditeljstvo usmereno na snage – Podrška roditeljima deteta predškolskog uzrasta;

·         Škola i roditelji kao saveznici – Podrška roditeljima dece u ranom školskom periodu.

 

Brošure koje je Institut pripremio u toku 2020. i 2021. godine možete preuzeti klikom na sledeće naslove:

Za sve informacije o programskom zadatku pozivamo vas da pratite Fejsbuk  i Instagram profil ovog programskog zadatka.


MONITORING

Radno vreme

Sertifikati