• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

MULTIMEDIJALNE TRIBINE

Zavod za javno zdravlje Subotica sa partnerima, Udruženje za pomoć zavisnicima i bivšim zavisnicima „Restart“ iz Novog Sada i Politehničkom školom iz Subotice, planira održavanje multimedijalne tribine za učenike Politehničke, Tehničke i Ekonomske škole 10. marta 2015. godine (utorak) u amfiteatru ZOO Palić od 10.30 časova do 13 časova.
Multimedijalne tribine predstavljaju savremen i nov pristup u edukativnom radu sa mladima. Tribine će voditi multidisciplinarni tim koji čine lekar, psiholog, poznati sportista i bivši zavisnik, a njihov razgovor će pratiti sinhronizovano video materijal. Biće prilike i za aktivno uključenje srednjoškolaca. Po završenoj tribini je planirana promociju sporta i angažovanje mladih u prirodi, a ZOO Palić je pravo mesto za to.

Vreme u satima

ORGANIZOVAN PREVOZ UČENIKA
9.45
POLAZAK AUTOBUSA SA PARKINGA OTVORENOG UNIVERZITETA
SARADNJA SA MEDIJIMA
10.00
davanje izjava lokalnim medijima – organizator i partneri (pres)
MULTIMEDIJALNA TRIBINA (amfiteatar ZOO Palić)
10.30 – 12.00

”Ko sam ja? Gde su moje granice?” - Sanja Perković-Goga, psiholog iz Udruženja ”Restart”
”Život u krivom ogledalu”- Cecilia Hajzler, Udruženje ”Restart”
”Šta je zavisnost?” - Dr Nada Kosić Bibić, Zavod za javno zdravlje Subotica

”Život je vrh osvoji ga”- Prof. Iso Planić, Politehnička škola Subotica
PROMOCIJA FIZIČKE AKTIVNOSTI I DRUŽENJA U PRIRODI
12.00 – 12.45

po izboru učenika:

  • penjanje po veštačkoj steni
  • šetnja po ZOO
  • druženje u prirodi
ORGANIZOVAN PREVOZ UČENIKA

12.45

POLAZAK AUTOBUSA IZ ZOO PALIĆ

SA MULTIMEDIJALNE TRIBINE

U prelepom ambijentu ZOO Palića održana je multimedijalna tribina u prisustvu 64 učenika i profesora Politehničke, Tehničke i Ekonomske škole iz Subotice i Poljoprivredne škole iz Bačke Topole. Na tribini su srednjoškolci imali priliku da čuju nešto o aktuelnim razvojnim problemima vršnjaka, o traganju za identitetom i postavljanju ličnih „granica“. Upoznali su se sa procesom stvaranja zavisnosti i mehanizmom delovanja „nagradnog kruga“ u mozgu koji mnogi zavisnici teško raskidaju. Lično iskustvo osobe koja je koristila psihoaktivne supstance ostavilo je ubedljivo najjači efekat na mlade. Iskrena, otvorena i emotivna priča dotakla je prisutne učenike i ostavila snažan pozitivan efekat. Poznati planinar i alpinista koji je osvojio gotovo sve velike evropske i svetske planinske vrhove, a istovremeno i iskusni prosvetni radnik, na kraju je istakao ključne poruke mladima da postavljanje životnih ciljeva i istrajavanje u njihovom dostizanju zahteva veliki lični trud i napor, ali i donosi veliko zadovoljstvo, podiže samopouzdanje i (samo)poštovanje.  Po završenoj tribini mladi su prošetali prolećnim suncem okupanim stazama prirode ZOO Palića, a hrabriji isprobali penjanje po steni. Mladi su dobili i zadatke koje treba da realizuju u svojim školama u okviru đačkih parlamenata: da organizuju edukacije u školi i prenesu informacije sa multimedijalne tribine i da motivišu vršnjake da uzmu učešće u nagradnom konkursu za kratki film/klip koji će biti raspisan u aprilu.

MONITORING

Radno vreme

Sertifikati