• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

SVETSKI DAN SRCA – „RADI ZA SRCE“
SUBOTICA , HOTEL GALERIJA – ATRIJUM
25. SEPTEMBAR (PETAK) OD 1000 DO 1200

            Povodom obeležavanja Svetskog dana srca Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u Subotici organizuje niz promotivnih aktivnosti  i poziva sve zainteresovane osobe da dođu i postanu deo zajedničke Akcije.
          Tema ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana srca su faktori rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova sa sloganom „RADI ZA SRCE“ i sa uvek istom porukom UPOZNAJ SVOJ RIZIK! – SAČUVAJ SRCE ZA ŽIVOT.
Stručni deo aktivnosti – zdravstveno promotivni rad sa vršenjem određenih merenja zainteresovanim osobama odvijaće se paralelno sa zabavnim programom koji je povezan sa temom Akcije i namenjen je svim starosnim grupama, počev od naših najmlađih.

I Stručni deo aktivnosti:
1. Zavod za javno zdravlje
- Centar za promociju zdravlja (stručni saveti, promocija savetovališta za odvikavanje od upotrebe duvana).
- Centar za higijenu i humanu ekologiju (stručni saveti, promocija savetovališta za pravilnu ishranu, telesne težine i visine i određivanje BMI ).
            2. Preventivni centar Doma zdravlja Subotica (stručni saveti, merenja visine: šećera, holesterola i triglicerida (masti) u krvi).
          3. Apoteka Subotica (stručni saveti, predstavljanje određenih preparata, celodnevno merenje visine krvnog pritiska u apoteci ispod Gradske kuće).
          4. Crveni krst Subotica (aktivisti Crvenog krsta učiniće dostupnim zdravstveno promotivni materijal svakoj zainteresovanoj osobi).

II Zabavni program:
1. Program za decu (dečija plesna grupa „Stars“, plesna grupa „Tigrice“).
2. Program za omladinu i odrasle („AKA klub“, program vežbi – vežbanje u kući, ples, fitnes...).

Pridružite nam se i saznajte sve ono što Vas zanima, proverite svoje faktore rizika i uživajte u zabavnom programu!

Sa Akcije

     Kako je i planirano u prijatnom ambijentu Atriuma Hotela „Galerija“ , dana 25. septembra od 10 do 12 časova održana je akcija povodom obeležavanja Svetskog dana srca. Građani su podržali naše aktivnosti i došli su da “provere svoj rizik“ i saznaju ponešto o tome kako se čuva zdravlje i “srce za ceo život“, odnosno kako svako od nas može da “radi za srce“. Centar za promociju zdravlja i aktivisti Crvenog krsta su zainteresovanim osobama podelili preko 100 komada različitih agitki i informatora – povezano sa temom i primarnom prevencijom bolesti srca i krvnih sudova. Apoteka Subotica je predstavila svoje čajeve, koje su zainteresovani mogli i da dobiju, u promotivnom pakovanju, (za snižavanje povišenog krvnog pritiska i holesterola u krvi). Kompletna merenja holesterola, triglicerida, šećera u krvi, i visine krvnog pritiska su obavljena kod 90 osoba, što su uradili zdravstveni radnici iz Preventivnog centra Doma zdravlja Subotica. Zabeležene godine starosti naših sugrađana, koji su došli da provere svoje faktore rizika, pokazuju da je ovoga puta pomerena starosna granica naniže – ka srednjim godinama života. Zabavni program je tekao paralelno, i bilo je tu za svakoga po nešto. Za najmlađe su plesali, najmlađi učesnici, iz dečije plesne grupe “Stars“,  zatim su nastupali omladinci iz plesne grupe “Tigrice“,  zatim članovi “AKA“ trening centra sa Palića. Sve naše aktivnosti su zabeležili najpoznatiji lokalni mediji i preneli atmosferu Akcije široj javnosti. Tokom svih ovih dešavanja date su izjave za: SITI TV, PANNON TV, Radio Suboticu (redakcija na srpskom jeziku), radio Skarabej, Subotičke Novine i “Magyar Szó”.

 

 

MONITORING

Radno vreme

Sertifikati