• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

JEDNOGODIŠNjA ANTIPUŠAČKA KAMPANjA 2008/2009.g.

 Kampanja počinje 22. decembra 2008. godine

Kampanja ide pod dva slogana:

  1. „Duvanski dim je serijski ubica“ i
  2. „Izbaci duvanski dim“

Za kampanju je pripremljen promotivni i štampani materijal, oglasi, spotovi, džinglovi, oglašavanja putem bilborda i brendiranim autobusima.

TV spotovi i radio spot "Serijski ubica" počinju emitovanje 22. decembra 2008. i trajaće četiri nedelje i ponovo od 18. maja 2009.

TV spotovi i radio spot "Izbaci duvanski dim"  počinju emitovanje 07. septembra 2009. i trajaće četiri nedelje

Oglas „Duvanski dim je serijski ubica“ u nedeljnim listovima i mesečnicima
(kraj decembra 2008, početak januara 2009).

Oglas „Duvanski dim je serijski ubica“ u nedeljnim listovima i mesečnicima (septembar 2009).

Spoljašnje brendiranje autobusa od 22. decembra 2008. godine na  šest meseci, u Beogradu i u pet gradova u Srbiji (Subotica, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Vranje), ukupno 30 vozila.

Unutrašnje brendiranje autobusa od 15. aprila 2009. godine, na dva meseca, u Beogradu i u pet gradova u Srbiji (Subotica, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Vranje), ukupno 80 vozila.

TV BUS - multimedijalni paneli, na dva meseca, ukupno  80 vozila 


a) dve nedelje, sa početkom od 22. decembra 2008.

b) dve nedelje, sa početkom od 19. januara 2009.

v) dve nedelje, sa početkom od 25. maja 2009.

g) dve nedelje, sa početkom od 24. avgusta 2009.

Bilbord  "Duvanski dim je serijski ubica" (160 bilborda) sa početkom od 11. maja 2009.  u Beogradu  i drugim gradovima u Srbiji
Bilbord  " Izbaci duvanski dim" (160 bilborda) sa početkom od 31. avgusta 2009. u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji

Promotivni materijal: majice, kačketi, hemijske olovke, šolje, podloge za kompjuterskog miša, mirišljave jelkice, antistres srce, podmetači za čaše, portikle, putna torba, stikeri, kutijica za vizit karte i kišobrani.  Distriburano Graskom zavodu za javno zdravlje Beograd, okružnim institutima/zavodima za javno zradvlje, Institutu za javno zdravlje Srbije, Kancelariji za kontrolu duvana i Komisiji za prevenciju pušenja.

Štampani materijal: plakati, lifleti, nalepnice, pozivni letak, raspored časova, stoni kalendar, novogodišnja čestitka, graničnici za knjige, fascikle, kese, blokovi, brošure i sveske.  Distriburano Graskom zavodu za javno zdravlje Beograd, okružnim institutima/zavodima za javno zradvlje, Institutu za javno zdravlje Srbije, Kancelariji za kontrolu duvana i Komisiji za prevenciju pušenja.

Dinamika nacionalne kampanje

Decembar 2008. godine: novogodišnja promotivna akcija (podela promotivnog materijala partnerima, saradnicima, novinarima, ministarstvima, koordinatorima), obilazak 1-2 medijske koje treba adekvatno medijski propratiti.

Januar 2009. godine: „Moja borba za okolinu bez duvanskog dima“ (poziv i prijavljivanje, izbor 10 najboljih video zapisa preko sajta- nagrade) 30.01.09. – konferencija za novinare, 31.01.09 NDDD - akcija u školama i podela svezaka i rasporeda časova.

Februar: emitovanje 10 izabranih video zapisa u svim DZ i SOP i podela postera i lifleta.

Mart: aktivnosti u savetovalištima za trudnice i porodilištima, podela brošura, plakata i portikli.

April: „Zgazi svoju poslednju cigaretu“ (stop cigaretama, stop duvanskom dimu u nekoliko gradova u Srbiji), podela štampanog i promotivnog materijala.

Maj: Svetski dan bez duvanskog dima, aktivnosti na Trgu republike – izrada postera i lifleta u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.
Jun: Medijska promocija jednogodišnje evaluacije međunarodne kampanje „Ostavi i pobedi“ 2008. (izbor tri najbolja instituta/zavoda za javno zdravlje)

Jul i avgust: kraj avgusta oglas Izbaci duvanski dim“, u nedeljnim listovima i mesečnicima, od 31. avgusta i na bilbordima.

Septembar: drugi deo kampanje Izbaci duvanski dim“, aktivnosti u školama, Svetski dan srca, podela promotivnog i štampanog materijala Izbaci duvanski dim“

Oktobar: životna i radna sredina i organozovani skupovi bez duvanskog dima, sajam medicinske opreme sa štandom Ministarstva zdravlja i aktivnosti u trajanju od tri dana

Novembar/decembar: završna manifestacija, prezentacija rezultata

 

Pripremila:
Prim.dr sc. Med. Anđelka Dželetović

MONITORING

Radno vreme

Sertifikati