• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

PROMOTIVNA AKCIJA U OŠ “JOVAN MIKIĆ” – „KRETANJEM DO ZDRAVLJA“

 

Na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, 10. maja, Zavod za javno zdravlje Subotica sa Udruženjem „AKA“ i Crvenim krstom Subotica organizuje promotivnu sportsku akciju „Kretanjem do zdravlja“, a akciju podržava Apoteka Subotica. Međunarodni dan fizičke aktivnosti će biti obeležen na sportskim terenima OŠ „Jovan Mikić“ programom različitih sportskih dešavanja koji neće imati takmičarski karakter. Fizičko zagrevanje i vežbanje uz muziku, odbojka, košarka, fudbal, kao i zabavne igre na poligonu (skakanje u vreći, koordinacione lestve, prelazak prepona, hodanje po traci-slackline, aka-fajt-boks na vreći...) odvijaće se u vremenu od 11 do 12.30 časova. Zbog poštovanja protivepidemijskih mera samo deo učenika sedmih razreda će aktivno učestvovati, zajedno sa svojim profesorima fizičkog vaspitanja. U toku akcije će volonteri Crvenog krsta demonstrirati pružanje prve pomoći kod sportskih povreda i dati priliku učenicima da se i sami oprobaju u pružanju prve pomoći. U pauzama će se učenici moći osvežiti vitaminskim napicima prilagođenim dečijem uzrastu (šumeće tablete vitamina C). Cilj ove akcije je promocija različitih oblika fizičke aktivnosti kao zdravog stila koji je važan za normalan rast i razvoj mladih i očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja, a poželjno je da ga mladi usvoje u što mlađem uzrastu.

Vreme

u satima

SARADNJA SA MEDIJIMA

10.45

davanje izjava lokalnim medijima – organizatori i partneri

 

FIZIČKO ZAGREVANJE

11.00 – 11.15

 - vodi Bane Matejin iz Udruženja ”AKA”

 

KOŠARKA

 

11.15 – 12.30

 

 

 

- izvođenje slobodnih bacanja (mešano sedmi razredi)

- vode profesori fizičkog vaspitanja (Prof. Dijana Peić i Prof. Zdravko Cekić)

 

FUDBAL I ODBOJKA

 

- revijalno na malom terenu (mešano sedmi razredi)

- vode profesori fizičkog vaspitanja (Prof. Dijana Peić i Prof. Zdravko Cekić)

 

ZABAVNE IGRE NA POLIGONU

 

- skakanje u vreći, koordinacione lestve, prelazak prepona, hodanje po traci-slackline, aka-fajt-boks na vreći...

- vode profesori fizičkog vaspitanja (Prof. Dijana Peić, Prof. Zdravko Cekić) i Bane Matejin iz Udruženja ”AKA”

 

 

PRVA POMOĆ KOD SPORTSKIH POVREDA

11.15 – 12.30

 

- prikaz prve pomoći kod sportskih povreda – vodi Crveni krst Subotica

 

 

FIZIČKO OPUŠTANJE ZA KRAJ

 

- vodi Bane Matejin iz Udruženja ”AKA”


SA PROMOTIVNE AKCIJE U OŠ “JOVAN MIKIĆ“

 

Na sportskim terenima OŠ „Jovan Mikić“ prelepog sunčanog prepodneva 10. maja razigrali su se dobro raspoloženi i nasmejani učenici sedmih razreda. U okviru promotivne sportske akcije „Kretanjem do zdravlja“ promovisani su različiti oblici fizičke aktivnosti na sportskim terenima ispred škole. Uz dobru muziku i pozitivnu energiju, elan i dobro raspoloženje sedmaci su revijalno igrali fudbal i odbojku, a zainteresovani šutali slobodna bacanja na koš. Sve prisutne je zagrejao Branimir Matejin sa instruktorkom uz AKA fitnes. Učenici su imali priliku i da isprobaju pružanju prve pomoći kod povreda koje je omogućio Crveni krst Subotica sa svojim volonterima.

 

Svi učesnici promotivne akcije su se rehidrirali u toku i posle fizičke aktivnosti, zahvaljujući podršci Apoteke Subotica.

 

Dobra atmosfera sa terena se prenela i na celu školu i okruženje koji su pozdravili akciju. Zahvaljujemo se svim profesorima i učenicima OŠ „Jovan Mikić“, kao i svim partnerima i pokroviteljima današnje akcije sa željom da se dobra saradnja nastavi i sledeće godine i obeleži veliki jubilej, dvadeseta godišnjica obeležavanja 10. maja. 

 

Prim. mr sc. med. dr Nada Kosić Bibić, spec. socijalne medicine

MONITORING

Radno vreme

Sertifikati