• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

 Pres konferencija je planirana 07. maja u 10 časova u svečanoj sali Zavoda za javno zdravlje Subotica, Zmaj Jovina 30.


Sa konferencije za novinare

                Međunarodni dan fizičke aktivnosti obeležava se 10. maja. U okviru obeležavanja ovog datuma iz Kalendara zdravlja Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje organizovao je konferenciju za novinare. Konferencija je održana 07. maja u svečanoj sali Zavoda, sa početkom u 10 časova. Pored  doktora medicine specijaliste javnog zdravlja Centra za promociju zdravlja učesnici konferencije su bili: stručni saradnik Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, rukovodilac Aka trening centra i direktor OŠ „Jovan Mikić“ iz Subotice. Moto ovogodišnjeg obeležavanja je „Kretanjem do zdravlja“.

Svakodnevna, individualno, optimalno dozirana fizička aktivnost održava i povećava fizičku kondiciju i radnu sposobnost. Dobra fizička kondicija će omogućiti da se obavi određeni obim fizičkih aktivnosti bez zamora, što je veoma važno za obavljanje svakodnevnih obaveza. Protektivni ili zaštitni efekat na zdravlje koji ispoljava održavana fizička aktivnost je mnogostruk, a moguće ga je objektivno odrediti i izmeriti.

P. O. Astrand je veoma lepo rekao:  "Ne postoji biološka i psihička funkcija organizma na koju odgovarajuća fizička aktivnost ne deluje pozitivno".

Autor: Dr Zorica V. Dragaš, Specijalista socijalne medicineMONITORING

Radno vreme

Sertifikati