• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

Сајам спортске рекреације
Поводом реализације Пројекта „Исхрана и животне навике по мери средњошколаца“ дана 16. новембра (субота) у термину од 10 до 12 часова у сали физичког васпитања Техничке школе „Иван Сарић“ одржаће се Сајам спортске рекреације. Сајму ће присуствовати и активно се укључити суботички средњошколци, а бројна спортска удружења и клубови ће промовисати различите облике физичке активности. Тим лекар и нутрициониста Завода ће мерити БМИ и композицију тела, а после мерења делити савете заинтересованим средњошколцима. Важно је да млади препознају да није нужно да буду врхунски спортисти, али је за њихов укупни физички и ментални развој и здравље важно да су свакодневно умерено физички активни.

  • Програм сајма
  • СА САЈМА СПОРТСКЕ РЕКРЕАЦИЈЕ

    Дана 16. новембра фискултурну салу Техничке школе „Иван Сарић“ испунила је добра музика, жагор и добро расположење средњошколаца из 4 суботичке средње школе, њих око 200. Били су ту и професори физичког васпитања, родитељи и други посетиоци који су испратили манифестацију.
    Ученици Медицинске школе, Харис Планић и Георгина Прћић, су водили цели програм манифестације на српском и мађарском језику и показали су се као врло вешти водитељи. Хвала им пуно на томе. Уз добру музику и позитивну енергију, елан и добро расположење смењивали су се бројни клубови и удружења који су позивали све присутне у сали да заједно вежбају, играју и плешу. Средњошколци, углавном ученици других разреда, могли су да се опробају у неким новим облицима физичке активности. Циљ организатора, Завода за јавно здравље Суботица, и свих партнера је да свукупним активностима на сајму охрабре и подстакну младе на физичку активност као део њихове свакодневице. Важно је да млади препознају да није нужно да буду врхунски спортисти, али да је за њихов укупни физички и ментални развој и раст потребно да буду свакодневно умерено физички активни.
    Средњошколци су се опробали и у брзом шутању тројки, а учествовало је 28 ученика (4 девојке и 24 младића) из Техничке, Политехничке, Медицинске и Хемијско-технолошке школе. Најуспешнији су били Доријан Ђерић, из Политехничке школе (финална серија 5 од 10) и Дорис Шујица, из хемијско-технолошке школе (финална серија 3 од 10).
    Учесници сајма су имали могућност да се рехидрирају у току и после физичке активности са најздравијим напитком – водом, на чему захваљујемо донатору „Univerexport“-у.

    На крају манифестације су се организатори захвалили свима онима који су помогли да сајам буде успешан и поделили им захвалнице.

    MONITORING

    Radno vreme

    Sertifikati