• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

SA DANA PEŠAČENjA – SUBOTICA HODA

   

Sunčanog i toplog 12. septembra okupilo se oko 100-tinjak subotičana da obeleže Dan pešačenja u Subotici, a zbog epidemiološke situacije kretali su se na dve staze, obe duge oko 13 kilometara. Poštujući pravila prevencije širenja epidemije pešačenje se odvijalo bez masovnog okupljanja i zajedničkog kretanja u velikoj grupi. Učesnicima su podeljene mape sa obeleženim trasama za kretanje. Prva staza je vodila od Vodotornja na Paliću do Tresetišta i nazad,  a druga staza je vodila od Vodotornja na Paliću do Nove opštine u Subotici pored osmatračnice za ptice, Bunarića i fabrike „Pionir“. Kod vodotornja su bili postavljeni štandovi Planinarskog kluba Srbije i PK „Spartak“, kao i Zavoda za javno zdravlje Subotica.

   

Podeljen je prigodan promotivni materijal, a zainteresovani sugrađani su porazgovarali sa prisutnim lekarom o svome zdravlju.

   

Šetnja obeleženim stazama oko Zobnatičkog jezera se istovremeno održavala i u Bačkoj Topoli, a na inicijativu Planinarskog saveza Srbije slične šetnje su održane u još oko 70 gradova Srbije. Organizator šetnje u Subotici i Bačkoj Topoli je bio Planinarski klub „Spartak“, a podršku realizaciji manifestacije „Dan pešačenja – Subotica hoda“ su dali Grad Subotica, Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica, Gradski savez „Sport za sve“, Infostud i svi lokalni mediji.

MONITORING

Radno vreme

Sertifikati