srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

Стручни скуп у Заводу за јавно здравље Суботица

 • Позив i агенда

  СА СТРУЧНОГ СКУПА
  На Светски дан квалитета, 09. новембра 2017 године, је одржан стручни скуп коме су присуствовали представници свих здравствених установа Севернобачког округа (ДЗ Бачка Топола, ДЗ Суботица и ДЗ Мали Иђош, Општа болница Суботица, Апотека Суботица и Завод за јавно здравље Суботица), као и гости из Републике Хрватске – равнатељ Завода за јавно здравство Пожега, др Мато Матијевић и др Јасмина Ковачевић. Медијима се обратила др Нада Косић Бибић, члан  Комисије за унапређење квалитета у Заводу за јавно здравље Суботица и указала на улогу и значај лидера за стално унапређење квалитета и безбедности пацијената на свим нивоима у здравственим установама. Медијима се обратила и Гордана Петровић, координатор за примену система квалитет и надзор над лабораторијским испитивањем, која је представила достигнућа у квалитету суботичког Завода.
  На стручном скупу је о безбедности пацијената у Европи и свету, као и изазовима на повећању безбедности пацијената у Србији говорила др Нада Косић Бибић. Посебно интересантно и корисно је било излагање др Ливие Варга која је представила искуства и изазове на повећању безбедности пацијената у Дому здравља „Др Хаџи Јанош“ у Бачкој Тополи и напредак ове здравствене установе на путу квалитета. Резултате Опште болнице Суботица и шта је све постигнуто на унапређењу квалитета и повећању безбедности пацијената, као и шта су још изазови на којима се планира у следећој години више радити представила је др Гордна Кртинић, помоћник директора за квалитет из суботичке Опште болнице. Др Снежана Пинтер, члан Комисије за унапређење квалитета суботичког Завода, представила је показатеље безбедности пацијената који се прате у фармацеутској делатности. Алате квалитета у здравственој делатности представила је Драга Колар, заменик координатора за примену система квалитета. Гордана Петровић, координатор за примену система квалитета је приказала на  који начин се примењују алати квалитета у Заводу за јавно здравље Суботица.  
  Локални медији су испратили стручни скуп. Верујемо да ће се посвећеност ка сталном унапређењу квалитета и безбедности пацијената наставити и да ће се стручном скупу у следећој години прикључити и представници других здравствених установа Севернобачког округа.

  Прим. мр сц. мед. Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине

 • 
  1