srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

Акција контроле здравља у ТЦ „Универеxпорт”
Завод за јавно здравље Суботица, Дом здравља Суботица и Апотека Суботица уз подршку Друштва за борбу против рака Града Суботице организује акцију контроле здравља у ТЦ “Универеxпорт”, Сегедински пут 80, дана 31. маја 2017. године у термину од 9 до 12 часова.

Позивамо све пушаче и оне који су изложени дуванском диму, као и све суграђане да преконтролишу крвни притисак, шећер и масноће у крви, да одреде степен ухрањености и провере вредности угљен-моноксида у издахнутом ваздуху. Лекари ће свим пушачима делити савете за одвикавање од пушења.

Партнери у акцији су Дом здравља Суботица, Апотека Суботица и Црвени крст Суботица.

СА АКЦИЈЕ У ТЦ „УНИВЕРЕXПОРТ“
На Светски дан дез дувана Завод за јавно здравље Суботица, Дом здравља и Апотека Суботица организовали су промотивну акцију контроле здравља у ТЦ „Универеxпорт“ под називом „Дуван нас све угрожава“. Акција је одржана у термину од 9 до 12 часова. Превентивни центар и патронажне сестре Дома здравља Суботица су код 63 заинтересованих суграђана измерили крвни притисак, шећер и масноће у крви, те делили савете о здравим понашањима. Лекар и нутрициониста Завода за јавно здравље Суботица су код њих 30 измерили телесну тежину и висину и одредили степен ухрањености (БМИ), а код 8 пушача и једног пасивног пушача измерили вредности угљен-моноксида у издахнутом ваздуху. После извршених мерења лекар је делио савете за одвикавање од пушења, као и савете о правилној исхрани. Фармацеут Апотеке Суботица је делио пастиле за грло, витамин Ц и промотивна паковања чајева за смирење и јачање имунитета, те давао савете шта може помоћи при остављању цигарета. Локални медији су испратили догађања.


1