srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

ПРОМОТИВНА АKЦИЈА У ОШ “ЈОВАН МИKИЋ” – „KРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА“

На Међународни дан физичке активности, 10. маја, Завод за јавно здравље Суботица са Проф. Исом Планићем, Планинарским клубом „Спартак“ и Удружењем „АKА“ организује промотивну спортску акцију „Kретањем до здравља“. Акцију подржава и Kанцеларија за младе Града Суботица. Међународни дан физичке активности ће бити обележен на спортским теренима ОШ „Јован Микић“ програмом различитих спортских дешавања који неће имати такмичарски каратктер. Физичко загревање и опуштање вежбањем уз музику, одбојка, пењање по вештачкој стени и забавне игре на полигону (повлачење конопца, скакање у врећи, координационе лестве, ходање по траци-слацклине, ака-фајт-бокс на врећи...) одвијаће се у времену од 11 до 13 часова. Ученици седмих разреда ће активно учествовати, заједно са својим професорима физичког васпитања. Циљ ове акције је промоција различитих облика физичке активности као здравог стила који је важан за очување и унапређење доброг здравља, а пожељно је да га млади усвоје у што млађем узрасту.

Прим. мр сц мед. Нада Kосић Бибић, спец. социјалне медицине

СА МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ЈОВАН МИКИЋ“

   
Међународни дан промоције физичке активности 10. мај обележен је различитим активностима на спортским теренима ОШ „Јован Микић“. Дан је био пријатан, сунчан и генерација седмих разреда је са пуно елана, доброг расположења и позитивне енергије промовисала физичку активност, која је неодвојиви део здравог начина живота. На крају предвиђеног програма, и на опште задовољство присутних, извучене су три награде за три најсрећнија учесника ове манифестације.

Програм манифестације ”КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА”:
10:45

   Давање изјава локалним медијима – организатори и партнери

11:00 – 11:15

ФИЗИЧКО ЗАГРЕВАЊЕ

води Бане Матејин из Удружења ”АКА”

11:15 – 11:45

ОДБОЈКА

учествују дечаци и девојчице седмих разреда (мешано)
воде Проф. физичког (Дијана Пеић, Саша Терзија и Здравко Цетић)

11:45 – 12:15

ПЕЊАЊЕ ПО ВЕШТАЧКОЈ СТЕНИ

води Проф. Исо Планић и Планинарски клуб „Спартак” Суботица

12:15 – 12:20

ОПУШТАЊЕ И ЕНЕРГИЗЕР

води Бане Матејин из Удружења ”АКА”

12:20. – 12:50
ЗАБАВНЕ ИГРЕ НА ПОЛИГОНУ

воде Проф. физичког (Дијана Пеић, Саша Терзија и Здравко Цетић)

12:50 – 13:00

ФИЗИЧКО ОПУШТАЊЕ И ТОМБОЛА ЗА КРАЈ

води Бане Матејин из Удружења ”АКА”

Др Зорица В. Драгаш, Специјалиста социјалне медицине

Са доделе прве награде

У оквиру промотивне акције „Кретањем до здравља“, која је одржана 10. маја на спортским теренима ОШ „Јован Микић“, одржана је и томбола и најсрећнији учесник ове акције је као награду добио патике. Ученици седмог разреда Јелени Мунћан уручена је прва награда 05. јуна у присуству организатора промотивне акције и директорке школе г-ђе Марије Милодановић. Патике је обезбедио покровитељ акције „Скецхерс“, а 5 бесплатних часова АКА-фитнеса је обезбедио Бане Матејин. Осмех и задовољство награђена Јелена није крила. Професори физичког васпитања, директорка и остало наставно особље изражавају спремност да акција промоције физичке активности постане традиционална акција у њиховој школи.

Прим. мр сц мед. Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине


1