srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

ŠETNJA „KORAKOM DO ZDRAVLJA“

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke Zavod za javno zdravlje Subotica, Dom zdravlja Subotica, Opšta bolnica Subotica, Apoteka Subotica i Crveni krst Subotica uz podršku Društva za borbu protiv raka Grada Subotice, organizuju promotivnu šetnju „Korakom do zdravlja“ dana 20. marta 2014. godine (petak) u terminu od 12 časova. Šetnja će biti organizovana od Gradske kuće preko Radijalca do Hale sportova i nazad. Na sunčanom satu i kod Hale sportova će biti postavljeni štandovi sa tendom gde će učenici subotičkih srednjih škola i volonteri Crvenog krsta deliti promotivni materijal i roze mašnice. Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj skrining pregleda i ranog otkrivanja raka dojke, te važnosti odazivanja žena na mamografski pregled. Akcija promoviše i razne oblike fizičke aktivnosti i ima za cilj da mobiliše sve naše sugrađanke i sugrađane na zdrave oblike ponašanja. Ovom akcijom se ukazuje i na važnost pružanja podrške obolelim i članovima njihove porodice.
            Pozivamo naše sugrađane da se priključe šetnji, uzmu učešće u kontrolnim i skrining pregledima i brinu o svome zdravlju!

SA ŠETNJE „KORAKOM DO ZDRAVLJA“

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke Zavod za javno zdravlje Subotica je sa partnerima sunčanog 20. marta u 12 časova organizovao promotivnu šetnju „Korakom do zdravlja“. Okupljeni organizatori i partneri akcije su krenuli u promotivnu šetnju uz podršku učenika Medicinske i Ekonomske srednje škole, članova Društva za borbu protiv raka Grada Subotice i malobrojnih sugrađana. Šetnja je počela sa sunčanog sata na centralnom subotičkom trgu, šetalištem preko Radijalca do Hale sportova i nazad. Volonteri Crvenog krsta su delili prigodan promotivni materijal, roza mašnice i čaj za osveženje. Neki od sugrađana su ostavili i svoje poruke. Brojni lokalni mediji su ispratili događanja sa šetnje i preneli pozitivnu poruku o važnosti redovnih kotrola zdravlja i odazivanja na skrining pregled, kao i promene navika i ponašanja u korist onih koji podržavaju zdravlje.

Prim. mr sc med. Nada Kosić Bibić, koordinator za skrining raka dojke


1