srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

SPORTSKI TURNIR

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana promocije fizičke aktivnosti, Zavod za javno zdravlje Subotica, Studentski parlamenti subotičkih fakulteta sa partnerima (Studentski centar Subotica, Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica, Crveni krst Subotica, subotički fakulteti, Border Fitnes klub i AKA trening centar) planiraju organizovanje sportskog turnira (fudbal, basket, odbojka, stoni tenis i šah) dana 10. maja 2014. godine (subota) u terminu od 10 časova na otvorenom stadionu Studentskog centra, Segedinski put 11 (kod Studentskog doma i Ekonomskog fakulteta). U sportski turnir će se uključiti studenti i studentkinje svih subotičkih fakulteta. Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja, kao i promocija raznih oblika fizičke aktivnosti i mobilizacija mladih, prvenstveno svih subotičkih studenata.

Pozivamo i sve odrasle da menjaju svoje navike i okrenu se putu zdravlja, a to je redovno kretanje.

Izaberite i VI kretanje i pridružite se ovoj akciji!

Nagrade za pobednike sportskog turnira obezbeđuju WinWin Computers, Planeta, JKP Stadion, Knjižara Laguna. Podršku održavanju sportskog turnira daje i Grad Subotica, GV zaduženo za sport.

SA SPORTSKOG TURNIRA

Međunarodni dan promocije fizičke aktivnosti je obeležen sportskim trunirom dana 10. maja 2014. godine u terminu od 10 do 17 časova na otvorenom stadionu Studentskog centra, Segedinski put 11 (kod Studentskog doma i Ekonomskog fakulteta), u koji su se uključile ekipe svih subotičkih fakulteta: Ekonomskog fakulteta, Građevinskog fakulteta,  Visoke tehničke škole strukovnih studija, Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku i Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača i trenera. Turnir je organizovan u sledećim sportskim disciplinama: fudbal, odbojka, basket, stoni tenis i šah, a učestvovalo je oko 120 studenata.
Turnir je započeo zajedničkim zagrevanjem svih učesnika turnira i svih prisutnih vežbama koje je vodio Bane Matejin ispred AKA trening centra. I pored dosta vetrovitog i ipak sunčanog vremena, prelepi teren Studentskog centra tog prepodneva ispunile su pozitivna energija takmičara, zvuci prepoznatljive muzike mladih, smeh i dobro raspoloženje i nezaobilazno sportsko navijanje mladih. Zdravstvene ustanove su sa svojim timovima lekara i medicinskih sestara davali i prigodne savete o zdravim stilovima života (pravilna ishrana, značaj fizičke aktivnosti za rast i razvoj mladih, neupotrebljavanje PAS...), a zainteresovani su mogli proveriti svoje zdravstveno stanje (merenje krvnog pritiska i šećera u krvi). Profesor Sabolč i tim studentkinja sa Učiteljskog fakultet je ponudio studentima merenje indeksa telesne mase, te određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva. Restoran Studentskog centra se pobrinuo za okrepljenje mladih takmičara u pauzama obezbedivši peciva za sve učesnike turnira, a Crveni krst Subotica je obezbedio vodu kao najzdravije osveženje za sve učesnike turnira i sve prisutne.
Za pobednike sportskog turnira su obezbeđene diplome i prigodne nagrade. Najuspešnija ekipa fudbalera je dobila fudbalsku loptu od Planeta sporta i besplatnu ulaznicu za mesečno korišćenje bazena u Dudovoj šumi od JKP Stadion. Pobednička ekipa odbojkaša je dobila na poklon majice od Zavoda za javno zdravlje Subotica, a ekipa košarkaša majice i kačkete od WinWin Computersa. Najuspešniji stonoteniser i šahista su dobili na poklon prigodne knjige od Knjižare Laguna, kao i majice i kačket od WinWin Computersa. GV za sport, omladinu i turizam Grada Subotice je u okviru podrške realizacije ovog spotrskog događaja obezbedio po dve lopte za fudbal, odbojku i košarku koje su posle ostale na korišćenju svim studentima Ekonomskog fakulteta.
Događanja na terenu su ispratili i subotički mediji i o tome izvestili sve naše sugrađane.
Nagrađene ekipe u fudbalu:
Prvo mesto      - ekipa „Rekreativo“, Ekonomski fakultet
Drugo mesto   - ekipa „Ćezena“, Ekonomski fakultet
Treće mesto     - ekipa „Lanđare“, Građevinski fakultet
Sudija je bio: Dragan Babičković
Nagrađene ekipe u odbojci:
Prvo mesto      - ekipa „Dođoši”, Visoka strukovan škola za obrazovanje vaspitača i trenera
Drugo mesto   - ekipa „Ekonomisti”, Ekonomski fakultet
Treće mesto     - ekipa „Amigosi”, Visoka strukovan škola za obrazovanje vaspitača i trenera
Sudije su bili: Nikola Stojanović, Ognjen Marković i Ber Andrej
Nagrađene ekipe u basketu:
Prvo mesto      - ekipa „Šef sale“, Ekonomski fakultet
Drugo mesto   - ekipa „Zadrugar“, Ekonomski fakultet
Treće mesto    - ekipa „Velika Srbija“, Ekonomski fakultet
Sudije su bili: Nebojša Bukvić i Andrej Tilinger
Najuspešniji u stonom tenisu:
Prvo mesto      - Timea Huska, Učiteljski fakultet
Drugo mesto   - Aleksandar Ćalov, Visoka strukovan škola za obrazovanje vaspitača i trenera   
Treće mesto    - Emil Klinocki, Učiteljski fakultet
Najuspešniji u šahu:
Prvo mesto      - Jovan Radojčin, Ekonomski fakultet
Drugo mesto   - Slobodan Košničar, Ekonomski fakultet
Treće mesto    - Nađ Boršoš Benjamin, Učiteljski fakultet


1