srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Tribina za mlade

U okviru obeležavanja 6. Evropske nedelje prevencije raka grlića materice organizovane su edukacije stanovništva sa ciljem skretanja pažnje na zdravstveni problem raka grlića materice i podizanja znanja o mogućnostima i potrebi ranog otkrivanja raka. 
Dana 25. januara u prostorijama Crvenog krsta Subotica održana je tribina za mlade u terminuod 14 časova na temu Zaštita reproduktivnog zdravlja mladih. Cilj tribine je bio upoznavanje mladih sa rizicima ranog stupanja u seksualne odnose i mogućnostima zaštite. Bilo je prisutno 36 učenika Srednje ekonomske škole, a predavač je bila Dr Zorica Zrnić, ginekolog Doma zdravlja Subotica.

Predavanje u MZ Bajmok

U decembru 2011. godine je započela saradnja sa MZ Bajmok sa ciljem pripreme žena na skrining raka grlića materice koji treba da započne početkom 2012. godine. Predstavnici MZ Bajmok su ispisali pozive za sve žene ove mesne zajednice, uzrasta 25-69 godina, koje će dobiti poziv na kućne adrese za skrining pregled – tzv. PAPA test.
U cilju obaveštavanja svih žena ove mesne zajednice o planiranim aktivnostima na ranom otkrivanju raka grlića materice, kao i sa ciljem podizanja znanja i motivacije žena da se odazovu na pregled održano je prvo predavanje u mesnoj zajednici 27. januara (petak) u terminu od 17 časova. Predavač je bila mr sc med Nada Kosić Bibić, a sledeće predavanje je planirano u trećoj nedelji februara.

 

 


1