srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

SPORTSKI TURNIR POVODOM
MEĐUNARODNOG DANA PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
 „KRETANJEM DO ZDRAVLJA“

Zavod za javno zdravlje Subotica i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici sa partnerima: Hemijsko-tehnološka škola „Lazar Nešić“, Klub Mesečina, Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica, Crveni krst Subotica, subotički fakulteti, poznate subotičke plesne grupe i AKA trening centar planiraju organizovanje sportskog turnira (fudbal, košarka, stoni tenis, pikado, natezanje konopca) povodom obeležavanja Međunarodnog dana promocije fizičke aktivnosti dana 10. maja 2011. godine (utorak) u terminu od 10 do 17 časova na otvorenom stadionu Hemijsko-tehnološke škole „Lazar Nešić“ u koji bi se uključile ekipe svih subotičkih fakulteta (mladići i devojke). Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja kao i promocija raznih oblika fizičke aktivnosti i mobilizacija mladih, prvenstveno svih subotičkih studenata.

Pozivamo i sve odrasle da menjaju svoje navike i okrenu se putu zdravlja, a to je redovno kretanje.

Izaberite i VI kretanje i pridružite se ovoj akciji!

Nagrade za pobednike sportskog turnira obezbeđuje Eunet.

SA SPORTSKOG TURNIRA

Međunarodni dan promocije fizičke aktivnosti je obeležen sportskim trunirom dana 10. maja 2011. godine u terminu od 10 do 14 časova na otvorenom stadionu Hemijsko-tehnološke škole u koji su se uključile ekipe sledećih subotičkih fakulteta: Visoke tehničke škole strukovnih studija, Građevinskog fakulteta, Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku i Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača i trenera. Turnir je organizovan u sledećim sportskim disciplinama: fudbal (4 ekipe – 32 takmičara), stoni tenis (14 takmičara) i pikado (12 takmičara). Zbog radova na rekonstrukciji prostor košarkaškog terena je bio zauzet pa je takmičenje u basketu otkazano, a nije bilo prijavljenih ekipa u natezanju konopca. Turniru su se priključili mladi iz Kluba Mesečine koji su uzeli učešće u stonom tenisu i pikadu (njih10).
Turnir je započeo sa zajedničkim zagrevanjem svih učesnika turnira i svih prisutnih vežbama koje je vodio Bane Matejin ispred AKA trening centra.
Pored toplih sunčevih zraka, kao preduslov za dobro raspoloženje, prelepi teren Hemijsko-tehnološke škole tog prepodneva ispunile su pozitivna energija takmičara, sportsko navijanje mladih, smeh i dobro raspoloženje i nezaobilazni zvuci dobre muzike praćene igrom i plesom mladih atraktivnih subotičkih plesačica - Plaesni klub Larisa i Fitnes centar Border.
Na štandovima studentskih organizacija (studentski parlamenti), AIESEC-a i Kancelarije za mlade Subotica našlo se mnogo promotivnog materijala. Zdravstvene ustanove su sa svojim stručnjacima davali i prigodne savete o zdravim stilovima života (pravilna ishrana, značaj fizičke aktivnosti za rast i razvoj mladih, neupotrebljavanje PAS...), a na štandu Apoteke Subotica su se našli i prigodni čajevi za mršavljenje.

Za pobednike sportskog turnira su obezbeđene diplome i prigodni vaučeri Kompanije EUNET koje je uručila G-đa Suzana Pap, Branch Office Manager. Studentski centar se pobrinuo za okrepljenje mladih takmičara u pauzama obezbedivši prigodna peciva, a Delta Maxi jabuke. Dom učenika je pripremio dovoljnu količinu rashlađenog i toplog čaja za sve prisutne.

Događanja na terenu su ispratili i brojni subotički mediji i o tome izvestili sve naše sugrađane.

Nagrađene ekipe u fudbalu:

Prvo mesto      - ekipa Visoke tehničke škole strukovnih studija
Drugo mesto   - ekipa Građevinskog fakulteta
Treće mesto     - ekipa Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača i trenera

Najuspešniji u stonom tenisu:

Prvo mesto      - Kosta Kujundžić
Drugo mesto   - Egon Jaramazović
Treće mesto     - Edvard Đarmati

Najuspešniji u pikadu:

Prvo mesto      - Mario Imrić
Drugo mesto   - Kristijan Ivić
Treće mesto     - Danijel Zajakov


1