srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

Akcija u „ZOO“Palić - “Neka svaki dan bude Svetski dan bez duvanskog dima”  

31. MAJ – SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
Moto: “NEKA SVAKI DAN BUDE SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA”

Zavod za javno zdravlje Subotica sa partnerima – Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica, ZOO Palić, OŠ „Miroslav Antić“, PU „Naša radost“ i Centar za animaciju i rekreaciju „Mini klub“ iz Novog Sada organizuju obeležavanje Svetskog dana bez duvanskog dima dana 29. maja 2010. godine (subota) u ZOO Palić u terminu od 10 do 13 časova.

Cilj ove akcije je upoznavanje mladih sa opasnostima upotrebe i izloženosti duvanskom dimu, kao sa štetnim uticajem reklamiranja i marketinga multinacionalnih duvanskih kompanija koji je usmeren prvenstveno prema mladima. Cilj je i promocija zdravih stilova života u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja i zaštite životne sredine.

Program aktivnosti u ZOO Palić:

  • od 10.00 do 12.00 sati – edukativni, zabavni i kreativni program, rad u manjim grupama i rotacija

      - crtanje sa predškolcima – priprema izložbe dečijih radova
      - četiri edukativne radionice za učenike (Štetni sastojci cigarete,Šta se dešava u tvom telu dok pušiš, Životni put jedne cigarete, Istorijat cigarete)
- kviz „Ko zna bolje”

  • od 12.00 do 13.00 sati – deca hrane životinje, obilazak zoološkog vrta

Izaberite i VI nepušenje i pridružite se ovoj akciji!

SA AKCIJE

       Dana 29. maja od 10 časova u prelepom ambijentu zoološkog vrta okupilo se oko 100-tinjak učesnika četvrtih razreda OŠ „Miroslav Antić“ koji su u radnim učionicama učestvovali u izvođenju 4 edukativne radionice: Štetni sastojci cigarete, Šta se dešava u tvom telu dok pušiš, Životni put jedne cigarete i Istorijat cigarete. Posle toga je usledio kviz „Ko zna bolje“ uz zabavne igre i animacije predstavnika iz „Mini kluba“. Na zabavan i interesantan način učenici su saznali mnogo toga o aktivnoj i pasivnoj upotrebi duvana, kao i uticaju reklama na mlade.
      Dom zdravlja Subotica je sa predškolcima PU „Naša radost“ upriličio izložbu likovnih radova koja je postavljena na eko panou ZOO Palića. ZOO Palić se pridružio animaciji dece pa su učesnici na kraju programa imali priliku da nahrane Martu, subotičkog slona ljubimca dece, kao i da se prošetaju sa kornjačom Kristijanom, a oni hrabriji da pomaze bou...
      Apoteka Subotica i Ivančić i sinovi su se pobrinuli da deca dobiju prigodan edukativni materijal.
      Zahvaljujući sponzorima - Fidelinka Subotica, Tržni centar KTC i Mlekoprodukt Zrenjanin, deca su dobila i mnogo zdravih poklona (zdrava peciva, jabuke, banane, mlečni proizvodi...).


1