srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

Вежбајмо заједно!

    Завод за јавно здравље Суботица, у партнерству са Инфо студом, Удружењем „АКА фитнесс“ и ОШ „Јован Микић“, планира обележавање Међународног дана физичке активности. Због околности услед инфекције ЦОВИД-19 ове године ће се обележавање одржати у виду заједничког часа физичке активности преко интернет платформе ЗООМ. Позивамо све, и младе и наше старије суграђана и све оне који су заинтересовани да заједно вежбамо у недељу 10. маја од 10 часова.
    Физичка активност је значајна за очување и унапређење физичког и менталног здравља сваког човека, независно од пола, узраста или расе. Принудни боравак у кући, изолацију и стрес у претходном периоду смо сви искусили. Верујем да се сви радујемо могућности да будемо поново физички активни. Као стручњаци препоручујемо да кренете постепено јер нагло и претерано оптерећење може нашкодити вашем здрављу. Ово је уједно и прилика да добијете предлоге стручних особа, наших познатих тренера и спортских радника, како да се припремите за почетак физичке активности. Које вежбе да изаберете, како да их комбинујете, колико дуго да будете активни...на ова и друга питања добићете одговоре у недељу 10. маја на заједничком часу физичке активности.

Време

Програм физичких вежби

Водитељ вежби

10.00-10.25

АКА фигхт фитнес - микс динамичних вежби
(прилагођене више младима, али неке могу испробати и одрасли)

Бане Матејин са инструкторкама,
оснивач АКА фигхт фитнесс-а

10.25-10.45

вежбе јоге
(прилагођене више одраслим особама,
али и за младе)

Татјана Дулић, инструктор за јогу, АКА и Зумбу

Технички детаљи око пријављивања за учешће: користиће се интернет платформа и апликација ЗООМ који је могуће скинути са адресe https://zoom.us/support/download. како би сте се укључили у програм и пратили догађај, у недељу, 10. маја у 10 часова потребно је да кликнете на следећи линк https://zoom.us/j/97252508777 и упишете своје име и емаил адресу. Можете нас пратити преко било ког рачунара, таблета или мобилног телефона.Ваша питања и предлоге можете куцати у Чет пољу док траје час.

Позивамо све суботичане да подрже планиране активности које организујемо у нашем граду и да изаберу кретање као прави пут до доброг здравља! Очекујемо вас!

Са активности „Вежбајмо заједно“

    Дана 10. маја у 10 часова је одржан час физичке активности преко интернет платформе и апликације ЗООМ. Тачно у заказано време 51 учесник се укључио у заједнички час физичке акивности.  Међу учесницима су били ученици ОШ „Јован Микић“, њихови наставници физичког васпитања и педагог школе, здравствени радници и заинтересовани остали суботичани. Др Нада Косић Бибић, организатор овог часа, је поздравила све присутне из свога стана и подсетила све на значај и важност редовне и умерене физичке активности за здравље, независно од узраста или пола. Захвалила се свим партнерима који су подржали ову активност и омогућили да се преко ЗООМ интернет платформе одржи заједнички час физичке активности. Програм физичких вежби, за овај симболични школски час, су осмислили Бане Матејин, оснивач AKA fight fitness-a, и Татјана Дулић, инструкторка јоге, Зумбе и AKA fitness-a. Учесници овог часа су преко поља Chat слали своје коментаре и питања. Бане и Татјана су одушевили многе учеснике, судећи по пристиглим коментарима. Верујемо да ће многи од данашњих учесника наставити са редовном физичком активности. Локални медији су испратили и снимили целу активност о којој су обавестили све наше суграђане.

линк http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=8677&slider=off&lg=sr

Прим. мр сц. мед. др Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине 


1