srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document „Млади кувају” у Хемијско-технолошкој школи

    Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботица ће, поводом Европског дана правилне исхране и кувања са децом и реализације Пројекта „Исхрана и животне навике по мери средњошколаца” у сарадњи са Хемијско-технолошком школом у Суботици, организовати 8. новембра промотивну акцију „Млади кувају” у којој ће млади имати прилику да сами испробају вештине кувања. Циљ ове промотивне акције је оспособљавање младих да самостално припреме здрав оброк и одаберу здраве навике у исхрани. Полазници су 2 групе ученика Хемијско-технолошке школе (по 20-так ученика ИИ разреда у свакој групи) који ће припремљене оброке сервирати својим вршњацима.
Садржај обуке: слани мафини, Цезар салата и колач са јабукама и овсеним пахуљама. Обуке ће се одржати у просторијама школе (школска пекара) у терминима од 12 часова и 14 часова (2 групе).

Прим. мр сц. мед. др Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине


1