srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

Са акције

    Национална акција „Дан пешачења – Србија хода“ одржана је у суботу 14. септембра широм Србије као подршка Светског дана пешачења. Акцију је подржало 90 планинарских клубова на 94 локације у 62 града Србије, а покровитељи Националне акције су били Планинарски савез Србије, Министарства омладине и спорта и Министарства науке и технолошког развоја.
    Последњег летњег викенда испред суботичке Хале спортова, као полазишта, окупио се велики број љубитеља шетње. Пријатно време и добра атмосфера нас је од почетка пратила. Врло похвално и обећавајуће је да се окупио велики број деце и младих, основаца и старијих ђака са својим родитељима и предавачима. Пратњу и сигурну подршку смо имали од искусних планинара     Планинарског клуба „Спартак“ и Црвеног крста Суботица. Звиждаљка је у 9,00 часова, означила почетак авантуре. Одлучни и расположени кренули смо кроз шуму, песак и борове. Према подацима од Хале спортова до Мајдана кретало се 1468 рекреативаца, кроз Радановачку шуму и Тресет 233, у Бачкој Тополи око Зобнатичког језера 89 лица, а Камарачком шумом на Хоргошу 14 шетача.
    ЗЈЗС Суботица којег су представљали нутрициониста, медицинска сестра и лекар, увек су ту као подршка промоцији здравља и здравих стилова живота. Заједно са организаторима успели смо да остваримо циљ, да личним примером подржимо развој здравих животних навика, кретања и укажемо на његов значај у унапређењу здравља и радне способности. Подсетили смо и на важност комуникације, боравка у природи, социјализацију, на које смо сви помало заборавили. Након успешне акције, радо очекујемо нов сусрет.


1