srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Untitled Document

ПРОМОТИВНА АКЦИЈА У ОШ “ЈОВАН МИКИЋ” – „КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА“

На Међународни дан физичке активности, 10. маја, Завод за јавно здравље Суботица са Проф. Исом Планићем, Планинарским клубом „Спартак“, Удружењем „АКА“ и Црвеним крстом Суботица организује промотивну спортску акцију „Кретањем до здравља“. Акцију подржавају и Апотека Суботица, са реномираном фармацеутском кућом Биофар, и Интерспорт. Међународни дан физичке активности ће бити обележен на спортским теренима ОШ „Јован Микић“ програмом различитих спортских дешавања који неће имати такмичарски карактер. Физичко загревање и вежбање уз музику, одбојка, пењање по вештачкој стени и забавне игре на полигону (повлачење конопца, скакање у врећи, координационе лестве, прелазак препона, ходање по траци-слацклине, ака-фајт-бокс на врећи...) одвијаће се у времену од 11 до 13 часова. Ученици седмих разреда ће активно учествовати, заједно са својим професорима физичког васпитања. У току акције ће волонтери Црвеног крста демонстрирати пружање прве помоћи код спортских повреда и дати прилику ученицима да се и сами опробају у пружању прве помоћи. У паузама ће се ученици моћи освежити витаминским напицима (вит. Ц и магнезијума) прилагођеним дечијем узрасту. Интерспорт се потрудио да обезбеди и поклон ваучере за све учеснике промотивне акције, као и лопте за кошарку и фудбал. Циљ ове акције је промоција различитих облика физичке активности као здравог стила који је важан за нормалан раст и развој младих и очување и унапређење доброг здравља, а пожељно је да га млади усвоје у што млађем узрасту.

 • Програм активности

  СА ПРОМОТИВНЕ АКЦИЈЕ У ОШ “ЈОВАН МИКИЋ“

      Нови спортски терен ОШ „Јован Микић“ су прелепог сунчаног преподнева 10. маја преплавили добро расположени и насмејани ученици седмих разреда, њих 90. У оквиру промотивне спортске акције „Кретањем до здравља“ промовисани су различити облици физичке активности на спортским теренима испред школе, као и пењање на вештачкој стени у холу школе. Уз добру музику и позитивну енергију, елан и добро расположење седмаци су се опробали у неким новим облицима физичке активности (пењање на стени и АКА фитнес) као и у пружању прве помоћи код повреда које је омогућио Црвени крст Суботица са својим волонтерима.
      Ученици су имали могућност да се рехидрирају у току и после физичке активности, а посебно су се обрадовали ваучерима које је обезбедио Интерспорт за све ученике, учеснике ове промотивне акције.
      Добра атмосфера се пренела и на целу школу која је овог дана организовала и крос. Захваљујемо се свим професорима и ученицима ОШ „Јован Микић“, као и свим партенрима и покровитељима данашње акције са жељом да се добра асрадња настави и у наредниом периоду.

 • Прим. мр сц. мед. др Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине

  
  1