srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Najnovije vesti
Светски дан квалитета, 14. новембар 2019. - "100 година квалитета"
Untitled Document

Светски дан квалитета, 14. новембар 2019. - "100 година квалитета"

Светски дан квалитета се обележава сваке године широм света другог четвртка у новембру. Дан је осмишљен како би се препознао допринос квалитета за развој и просперитет друштва широм света, али и за свакодневни живот и пословање организација. Тема овогодишњег обележавања је „100 година квалитета. Светски дан квалитета је прилика да истакнете улогу квалитетних професионалаца који унапређују квалитет и воде организацију до успеха.

 • Стручни скуп у Заводу за јавно здравље Суботица
 • Untitled Document

  Светски дан квалитета, 14. новембар 2019. године
  Тема: 100 година квалитета

     Светски дан квалитета (# WQD19) осмишљен је да препозна допринос квалитетних професионалаца широм света. То је прилика и за све вас да прославите достигнућа свог тима и организације. Ова година обележава узбудљиву прекретницу - стогодишњицу CQI-ја (Chartered Quality Institute).
     Поносни смо што славимо нашу убедљиву причу и трајни утицај дисциплине управљања квалитетом на унапређење друштва у последњих 100 година. Потакнута жељом да побољшају производњу непоуздане муниције након Првог светског рата, наши оригинални чланови основали су Удружење за технички преглед 1919. Сто година касније њихова страст за пружањем поузданих производа и услуга опстаје због изванредног рада квалитетних професионалаца током сваког дана.
     На предлог УН од 1990. године је почео да се обележава Светски дан квалитета, а изабран је други четвртак у новембру. Од 2014. године је установљено и такмичење у квалитету, а од 2017. године и интернационалне награде за квалитет.
     Квалитетна струка оснажила је организације и довела до успеха, без обзира на делатност или сектор, као и географски део света. Квалитет је дао значајан допринос напретку у здравству, производњи, грађевинарству, енергетици, одбрани и транспорту.

  
  1