srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Najnovije vesti
ACTIVE KIDS FUTURE RUN 2019
Untitled Document

Ове године се по трећи пут у Суботици организује „Active Kids Future Run 2019”. То су трке за децу у оквиру Суботичког полумаратона, а могу учествовати сва деца узраста од 6. месеци до 10 година заједно са својим родитељима. Трке су постале неизоставни део комплетне манифестације на радост деце и родитеља. Овај прави породични спортски доживљај организују Удружења “Active kids” и “СУ Хоризонт” у склопу 3. Суботичког полумаратона, а Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботица пружа пуну подршку овој манифестацији. Трке су планиране 01. септембра (недеља) на централном градском тргу у термину од 7 до 9 часова. Лекар и нутрициониста Завода за јавно здравље Суботица ће понудити деци и родитељима мноштво забавних и едукативних игара, едукативних бојанки и промотивног материјала пригодног за децу тог узраста у циљу промоције здравих стилова живота од најранијег узраста. Лекар ће разговарати са родитељима и делити савете за очување и унапређење доброг здравља. До сада се онлине пријавило преко 400 деце и стога верујемо да ће и овогодишње трке протећи у доброј атмосфери! :)

Учешће је бесплатно, а пријаву погледајте на:
Prijava

Untitled Document

ACTIVE KIDS FUTURE RUN 2019.

    Раног недељног јутра,од 07-09.00h, у одличној атмосфери, нас градски трг испунили су малишани И њихови родитељи,срећни и спремни за  3. Суботички  полумаратон.Право на учешће имала су деца старости од 6 месеци до 10 година,заједно са својим родитељима. Након кратког заједничког загревања, наших 546 малишана  започело је трку. Први су кренули десетогодишњаци, као најстарији учесници. Потом су редом  трчала деца из осталих узрасних група.Трку су затворили најмлађи учесници у колицима у пратњи родитеља. Сви маратонци  су добили пригодне поклоне и медаље. Сваке године се  сви организатори, удружења “Аctive kids” и “СУ Хоризонт”,труде да учесницима пренесу поруку о важности физичке активности и здравих стилова живота.
    У том духу нутрициониста и лекар  ЗЗЈЗ Суботица су понудили и поделили  деци и родитељима мноштво забавних и едукативних игара, бојанки, промотивног материјала, пригодног за децу одређеног узраста. Били смо отворени и спремни за разговор са родитељима, бакама и декама, а све у циљу промоције здравља наших најмлађих. ЗЗЈЗ Суботица је увек ту као подршка нашим организаторима да промовишемо и радимо на подизању свести о значају физичке активности и унапређења  доброг здравља. Са нестрпљењем и радошћу чекамо нов сусрет догодине!

др Драгана Пјевач


1