srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Najnovije vesti
Међународни дан младих, 12. август 2018. године
Untitled Document

„Ја знам...и могу да бирам!“

Канцеларија за младе Града Суботица са бројним партнерима организује акцију поводом обележавања Међународног дана младих у Суботици 12. августа на Прозивци у термину од 18 до 22 часа. Завод за јавно здравље Суботица се придружује обележавању.
На штанду Завода младима ће бити омогућено мерење индекса телесне масе и одређивање композиције мишићне масе и масног ткива на ваги БФ –214, а на смокилајзеру мерење концентрације угљен моноксида у издахнутом ваздуху. Мото акције је „Ја знам...и могу да бирам!“

Untitled Document

На Међународни дан младих шаљемо поруку младима да одговорно праве изборе јер они у многоме могу утицати на њихово здравље данас, али и у будућности. Шаљемо поруку да су неправилна исхрана, конзумирање алкохала, дрога и других психоактивних супстанци, укључујући и цигарете, фактори ризика по здравље. На акцији ће се промовисати правилна исхрана, редовна физичка активност, некоришћење психоактивних супстанци и одговорно сексуално понашање као добар избор за квалитет живота данас и у будућности. Делиће се и пригодан здравствено-едукативни материјал, а млади ће моћи поразговарати и добити савете лекара о свим важним аспектима свог здравља.

Прим. мр сц. мед. др Нада Косић Бибић, специјалиста социјалне медицине
Начелник Центра за промоцију здравља


1