srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


Najnovije vesti
Изложба ликовних радова - "Све за здравље, здравље за све"
Untitled Document

Препознајући чињеницу да здравље представља највећу људску вредност Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботице у партнерству са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ организује поставку изложбе „Све за здравље, здравље за све“. Изложба ће бити уприличена у Галерији Отвореног универзитета, Трг цара Јована Ненада 15, у термину од 20. до 30. новембра, а свечано отварање изложбе је 20. новембра у 11 часова.

Untitled Document

Препознајући чињеницу да здравље представља највећу људску вредност Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботице организује бројне активности у нашем граду у циљу промоције здравља и здравих стилова живота. На националном нивоу, већ традиционално, Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ организује ликовне конкурсе за студенте уметничких факултета широм Србије, а тема овогодишњег конкурса је Све за здравље, здравље за све. Завод за јавно зравље Суботица, планира организовати поставку ове изложбе у Галерији Отвореног универзитета у  периоду од 20. до 30. новембра 2017. године и на тај начин омогућити да поруке младих уметника стигну и до становника Града Суботице.
На изложби је планирана поставка 32 ликовна рада, а млади уметници су користили класична и модерна средства ликовног изражавања и на врло креативне начине послали поруке о правим врендностима и упозорили јавност на опасности ризичних понашања. Званично отварање изложбе је планирано 20. новембра у присуству представника Института за јавно здравље Србије и локалних медија.
Првонаграђени рад је дело нашег суграђанина, Миљана Савичића, студента Архитектонског факултета у Београду. Очекујемо и присуство аутора првонаграђеног рада.

Изложба уметничких радова „Све за здравље, здравље за све”

Завод за јавно здравље Суботица је уз подршку Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ уприличио поставку изложбе „Све за здравље, здравље за све“ у Галерији Отвореног универзитета. Изложба је отворена 20. новембра у 11 часова у присуству Др Биљане Килибарде и Надежде Николић из Института за јавно здравље Србије, као и запослених Завода за јавно здравље Суботица и других здравствених радника, ученика Медицинске и Политехничке школе и локалних медија. Изложбу ће моћи погледати сви заинтересовани суграђани у термину од 20. новембра до 30. новембра 2017. године.
На изложби су постављена 32 ликовна рада студената уметничких факултета из целе Србије. Млади уметници су, користећи класична и модерна средства ликовног изражавања, на врло креативне и различите начине упозорили јавност на четири кључна штетна понашања по здравље: употреба дувана и изложеност дуванском диму, неправилна исхрана, физичка неактивност и стрес.

Прим. мр сц. мед. Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине
Начелник Центра за промоцију здравља


1