srpski  |  magyar  |  english      
  o nama  |    Organizacija i rukovodjenje  |    Aktuelna dogadjanja  |    Kontakt  | 


ARHIVA
31. МАЈ СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
Untitled Document

Заштита младих од манипулација дуванске индустрије и спречавање употребе дувана и никотина међу младима

Сваке године Светска здравствена организација са државама чланицама обележава 31. мај – Светски дан без дувана. Тема овогодишњег Светског дана без дувана је “Дуван и млади”, а мото “Заштита младих од манипулација дуванске индустрије и спречавање употребе дувана и никотина међу младима”. Светска здравствена организација је ове године покренула глобалну кампању са циљем оснаживања младих и укључивања у борбу против тактика дуванских и других индустрија које имају за циљ привлачење нових генерација корисника дувана и никотина.   

 • Конференција за новинаре
 • Вебинар на интернет платформи ZOOM
 • Untitled Document

  Светски дан без дувана 2020: Заштита младих од манипулације дуванске индустрије и спречавање употребе дувана и никотина међу мадима

  Тајна је откривена. Ако ваш производ убије 8 милиона људи сваке године, морате циљати и на нове генерације

      Дуванска индустрија је деценијама циљано користила стратешке, агресивне и добро финансиране тактике за привлачење младих дуванским и никотинским производима. Интерни документи дуванске индустрије откривају да су спровођена опсежна истраживања и прорачунати приступи дизајнирани да привуку нову генерацију корисника дувана. Бројни приступи, од дизајна производа до маркетиншких кампања,имају за циљ да замене милионе људи који сваке године умру од болести повезаних са дуваном, новим потрошачима - младима.
      Глобална кампања ће раскринкати митове и разоткрити неискрене, непоштене и прикривене тактике које користе ове индустрије. Омогућиће да млади стекну потребно знање како би лако разоткрили манипулације дуванске индустрије и опремиће их алатима за избегавање таквих тактика и на тај начин оспособити младе да се супротставе тим тактикама. Светска здравствена организација (СЗО) позива све младе људе да се придруже борби и постану генерације без дувана.
  Кључне поруке:     
  Дувански производи убију више од 8 милиона људи сваке године. Дуван и сродне индустрије морају непрестано проналазити нове потрошаче, који ће заменити оне које њихови производи убијају, како би задржали приход.
  Дуванске компаније потрошиле су преко 8 милијарди долара у маркетинг и рекламу, а свет је изгубио 8 милиона живота због узрока повезаних са употребом дувана и изложености дуванском диму.

  Тактике дуванске и сродних индустрија, чији је маркетинг усмерен према деци и адолесцентима, су:

  • Преко 15 000 укуса од којих већина привлачи децу и адолесценте.
  • Утицаји на друштвене медије и маркетинг.
  • Спонзорисани догађаји и забаве.
  • Школске стипендије.
  • Привлачан, секси дизајн.
  • Пласман производа у медије за забаву.
  • Бесплатни узорци производа.
  • Цигарета на комад.
  • Продаја производа за децу“у нивоу очију”.
  • Пласман производа и оглашавање у близини школа.

  Желимо створити генерацију без дувана и изложености дуванском дима и смрти и болести које они изазивају.
  Ослободите се манипулација дуванске и сродних индустрија тако што ћете се едуковати о њиховим тактикама и штети коју њихови производи стварају.
  Употреба дувана је одговорна за 25% свих смртних случајева од рака широм света. Употреба никотина и дуванских производа повеćава ризик од рака, кардиоваскуларних и плућних болести.
  Преко милион људи умре због изложености дуванском диму сваке године.
  Деца и адолесценти који користе е-цигарете најмање двоструко повећавају шансу да пуше цигарете касније у животу.
  Употреба е-цигарета повећава ризик од срчаних и плућних болести.
  Никотин у е-цигаретама је супстанца која изазива велику зависност и може оштетити развој мозга код деце.
  Пушење шише (наргила) је једнако штетно као и други облици употребе дувана.
  Бездимни дуван не значи да је безопасан.
  Пушење је скупо, а то плаћате својим изгледом и здрављем. Пушење изазива лош задах, жуте зубе, наборану кожу, нездрава плућа и слаб имунолошки систем.
  Дим из наргиле је токсичан. Садржи супстанце које изазивају рак.
  Дуван за жвакање може да изазове рак уста, губитак зуба, смеђе зубе, беле флеке и болести десни.
  Охрабрујемо све да се образују и информишу, шире свест о штетности дувана и укључе се у стварање генерације без дувана.

  ТАКТИКЕ ДУВАНСКЕ И СЛИЧНИХ ИНДУСТРИЈА ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ МЛАЂИХ ГЕНЕРАЦИЈА

  Нису неопходне током ЦОВИД-19 инфекције или било када.

      Широм света је 1,3 милијарде корисника дувана. Тај би број био још већи да дуван не убије половину својих корисника. Сваке четири секунде дуван одузме један живот. Вишедеценијске обмане и прикривене тактике дуванске индустрије “упецале” су генерације корисника на никотин и дуван, покрећући ову глобалну епидемију. Индустрија, која вреди више милијарди долара, регрутује нове кориснике дувана и никотина како би наградила инвеститоре са што већим профитом и одржала пословање. Дуван и сродне индустрије све више “хватају” децу и адолесценте, користећи тактике оглашавања и директним новим циљано дизајнираним производима намењеним младима, који угрожавају њихово здравље. Ове индустрије су агресивне у лансирању постојећих и нових производа и користе сва средства за ширење свог тржишног удела пре него што их законска регулатива може “ухватити”. Дуван и сродне индустрије и даље се противе мерама заснованим на доказима, попут повећања акциза и свеобухватним забранама рекламирања, промоције и спонзорства дувана и прете правним поступцима против влада које покушавају заштитити здравље својих грађана.
  Како је дуванска индустрија раније манипулисала људима и привлачила нове кориснике?
      Како је расла свест о штетној употреби дувана и како су појачани напори глобалне контроле дувана током последње деценије, опадала је друштвена прихватљивост употребе дувана. То је иницирало дуванску индустрију да ревидира стару тактику за обнављање своје замрзнуте репутације и обезбеди нову генерацију корисника.
      Дуванска индустрија је добро истражила, израчунала покушаје да редизајнира и ребрендира своје производе како би одржала профитабилност. Увела је филтере за цигарете и такозване„лагане“ и „благе“ дуванске производе као алтернативу престанку пушења, смањујући перцепцију корисника дувана о ризику и штети и подривајући ефикасне политике контроле дувана. Такав манипулативан маркетинг наставља се и данас, а индустрија се залаже за приступ смањењу штете кроз нове производе као што су електронски системи за испоруку никотина (ЕНДС) и електронски не-никотински системи (ЕННДС), који се обично називају "е-цигарете", и загревани дувански производи (ХТП).
  Како дуванска и сродне индустрија рекламирају нове и производе у настајању?
      Е-цигарете се често промовишу као производи „смањеног ризика“, „без дима“ или „друштвено прихватљиви“ потрошачки производи. Ове промотивне стратегије могу потенцијално ренормализовати пушење и подстакнути дугорочну употребу зависних никотинских производа који, попут дувана, несумњиво штете потрошачу, под велом здравије алтернативе. Дуван и сродне индустрије злоупотребљавају чињеницу да дугорочни утицаји е-цигарета на здравље још нису познати, као и да е-цигарете нису регулисане у веćини земаља, што им омогућава да “заобиђу” забрану рекламирања дуванских производа и промовишу употребу својих производа у окружењу где је предвиђена забрана пушења.
      Неки произвођачи, такође, имају тенденцију да заједно разговарају о е-цигаретама и загреваним дуванским производима, чиме збуњују потенцијалне потрошаче и отежавају откривање разлике између дуванских и не-дуванских производа. Ове технике друштвеног позиционирања, у комбинацији са стратешким маркетиншким тактикама, посебно су ефикасне у циљању деце и адолесцената и имају потенцијал да одржавају зависност од никотина широм света.
  Које шеме спонзорства се користе за манипулацију деце и адолесцената?

  • Потврде славних и оних који имају велики утицај. Оглашавање се све више пребацује на платформе друштвених медија, а никотинска и дуванска индустрија их све више користе. „Инфлуенсере“ на друштвеним мрежама, који имају велики утицај и досежу до великог броја деце и адолесцената, ове индустрије позивају да послуже као „амбасадори бренда“ или нуде финансијске подстицаје за промоцију својих производа. Друштвени утицаји имају потенцијал да посетиоцима друштвених медија дају утисак аутентичније промоције производа, посебно када постови не откривају детаље спонзора.
  • Стипендије. Дувански субјекти и ентитети повезани са ЕНДС-ом нудили су стипендије средњошколцима, студентима и студентима постдипломаца, од којих неки захтевају да подносиоци пријава предају есеје о опасности дувана и потенцијалним користима употребе ЕНДС-а.
  • Школски програми и омладински кампови. Дуван и ентитети повезани са ЕНДС-ом су платили школама прилику да говоре у учионицама или након наставе. Такође, спонзорисали су летње кампове за ширење заблуда о ризицима употребе ЕНДС-а и пласирали своје производе под велом промоције „сигурнијих алтернатива“ конвенционалним дуванским производима.

  Које маркентишке тактике се користе у циљању нових, младих потрошача?

  • Дигитално и оглашавање на друштвеним медијима. Уз раширеност паметних телефона и стални приступ интернету, никотинске и дуванске компаније стратешки су користиле платформе дигиталних и друштвених медија како би “досегле” млађе генерације, укључујући и омиљене апликације и видео игре. Платформе друштвених медија омогућавају корисницима да комуницирају са маркетиншким карактеристикама, што повећава изложеност и утицај међу децом и адолесцентима. Они такође омогућавају трговцима да приступе детаљима о профилима корисника и њихових пријатеља и ефикасно циљају потенцијалне купце. Земље које су усвојиле забране оглашавања, промоције и спонзорства, али нису експлицитно забраниле прекогранично оглашавање, суочавају се са изложеношћу младих дигиталним и друштвеним медијима из других земаља. Нешто више од 100 хасхтагова повезаних са дуванским компанијама прегледано је више од 25 милијарди пута широм света у периоду од 2007-2016.
  • Атрактивни излози у малопродајним објектима. Продавци у близини школа често су плаćени да приказују никотин и дуванске производе у својим малопродајним објектима, заједно са елегантним изложбеним плочама на продајном месту, атрактивним маркетиншким материјалима и светлим, живописним продајним боксовима да привуку младе купце. Модерни, атрактивни малопродајни простори са широким спектром производа који привлаче младе, такође, се данас често користе за тржиште нових и производа у настајању.
  • Рекламни материјали и производи на месту видљивом деци. У многим земљама никотин и дувански производи се постављају на места видљива деци, а у близини играчка, електронских уређаја, слаткиша, грицкалица или соде.

  Који се маркетиншки трикови користе за привлачење деце и адолесцената никотину и дуванским производима?

  • Ароме који привлаче младе. Дувански производи, попут бездимног дувана и наргила, продају се у слатким и воћним укусима, што може повећати привлачност за непушаче и маскирати оштар укус дувана. До данас су истраживачи идентификовали више од 15.000 доступних арома за е-цигарете, укључујуćи оне за које је доказано да привлаче младе, попут жвакаћих гума,бомбона и гуми медведа. Огласи ароматизованих производа могу побољшати привлачност и подстаćи децу и адолесценте да купују и испробавају никотинске производе. Ароме могу смањити перцепцију штетности и зависности никотинских производа.
  • Елегантни дизајни “величине џепа”. ENDS и HTP-ови се широко промовишу као “модерни”, “високотехнолошки” и “врхунски стил живота”, са минималистичким дизајном и лансираним производима који их представљају као атрактивне и безопасне производе. Елегантни дизајни могу бити варљиви, доступни у облицима који подсеćају на USB флеш диск, и лако се могу сакрити у руци младе особе.
  • Цртани ликови. Неки ентитети повезани са ENDS-ом користе цртане филмове и слике прилагођене деци, попут једнорога, да би пласирали своје производе и пласирали слатке укусе.

  Које промотивне тактике користе да би довели у искушење децу и адолесценате?

  • Пласман производа у медије за забаву, као што су телевизија и биоскоп.Деца и адолесценти који гледају филмове и телевизијске емисије са приказима пушења изложени су повећаном ризику од пушења. Изложеност дуванским производима или маркетинг е-цигарета у забавним медијима утиче на децу и адолесценте да их користе.
  • Бесплатни узорци производа.Узорци никотина и дуванских производа дистрибуирају се у областима са великим прометом, а нарочито на местима која посећују млади, попут прометних улица, тржних центара, фестивала и концерата како би привукли нове потрошаче. У преко 50 земаља, најмање 10% ученика у доби од 13 до 15 година је пријавило је да су“било кад” од представника дуванске компаније добити бесплатну цигарету.
  • Роба са логотипом предузеćа. У преко 120 земаља најмање један од 10 ученика узраста 13-15 година је пријавио да има предмет са логотипом дуванске компаније.

  Који се механизми дистрибуције користе за олакшавање приступа тим производима?

  • Цигарете са појединачним паковањем. Продаја цигарета појединачно или у малим паковањима повећава приступачност и доступност дуванских производа школској деци. Млади људи који почну експериментирати са појединачним или малим паковањем цигарета немају користи од здравствених упозорења на паковањима цигарета. Недавна истрага у 45 земаља је открила да су млади узраста од 13 до 15 година пријавили куповину појединачних цигарета, а у неким је земљама чак 80% младих пријавило куповину појединачних цигарета.
  • Једнократне е-цигарете. Могуćност тестирања и бацања различитих укуса е-течности, посебно са ниским почетним трошковима, довела је до употребе једнократних е-цигарета међу децом и адолесцентима. У неким земљама, у којима су ароме забрањене у кертриџима е-цигаретама, деца и адолесценти су се окренули е-цигаретама за једнократну употребу да би наставили да користе производе са аромама.
  • Аутоматске машине. Продајне машине за дуван младим људима омогуćавају лак приступ дуванским производима без потребе за пружањем облика идентификације за верификацију старости. У неким земљама, аутомати за продају дувана постављени су у подручјима која посећују млади, која су у близини школа, са атрактивним приказивањем реклама и паковања.
  • Интернет продаја. Никотин и дувански производи који се продају путем интернета олакшавају продају малолетницима, посебно тамо где нису успостављени механизми провере старости. Интернет продаја омогуćава деци и адолесцентима куповину производа који се продају у другим земљама у којима се прописи могу разликовати.

  КАКО СЕ МОЖЕТЕ ПРИДРУЖИТИ БОРБИ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈЕ ДУВАНА?     
  Познате личности и социјални утицаји - одбаците понуде „амбасадора бренда“и одбијте било који облик спонзорства никотинске и дуванске индустрије.     
  Кампање за друштвене медије - Забраните оглашавање, промоцију и спонзорство никотинске и дуванске индустрије и забраните маркетинг дувана или никотинских производа.     
  Компање за филмску, телевизијску или позоришну продукцију - Да се обавезују да неће приказивати употребу дувана или е-цигарета.     
  Родитељи и породица - Едукације деце и адолесцената о штетности употребе никотина и дуванских производа и оснаживање младих да одбаце манипулације дуванске индустрије.     
  Медицинске сестре и здравствени радници - Обезбедити деци, адолесцентима, младим одраслим особама и њиховим родитељима ажуриране информације о ризицима повезаним са употребом ових производа и оснажити кориснике да престану користити дуванске производе и понудити им кратке савете о престанку пушења.     
  Школе - Подизање свести о опасностима иницијалне употребе никотина и дуванских производа, усвајање кампова без дувана и е-цигарета, одбијање било каквог облика спонзорства од стране никотинске и дуванске индустрије, и забранити представницима никотинских и дуванских компанија да говоре на школским догађајима, школским камповима...    
  Омладинске групе- Организујте локалне догађаје да бисте ангажовали и едуковали своје вршњаке и изградили покрет за генерацију без дувана. Заговарајте усвајање ефикасних политика за контролу дувана у вашој заједници како би сузбили и спречили манипулације никотинске и дуванске индустрије.     
  Националне и локалне владе - Подржати спровођење свеобухватних политика контроле дувана, као што је наведено у Оквирној конвенцији СЗО о контроли дувана. То може помоћи у спречавању избегавања законодавства о контроли дувана и искоришћавању “рупа у закону”, заштити деце и адолесцената од манипулације дуванске индустрије и спречити млађе генерације да започињу са употребом никотина и дуванских производа.
  Неке кључне политичке опције укључују:
  ✔ако није забрањено, регулишите ЕНДС и ЕННДС;
  ✔забраните употребу арома привлачних за младе у никотинским и дуванским производима;
  ✔ усвојите свеобухватне забране оглашавања, промоције и спонзорисања никотина и дуванских производа, укључујући прекогранично оглашавање;
  ✔нови докази о вези између пушења дуванских производа и смртности од туберкулозе;
  ✔усвојите велика, сликовна упозорења која указују на ризике никотина и дуванских производа по здравље;
  ✔ понудите проверене интервенције престанка пушења, као што су кратки савети здравствених радника, националне бесплатне линије за престанак пушења, интервенције престанка пушења путем мобилних порука и где је то економски изводљиво, промовишите никотинску суспституциону терапију и не-никотинску фармакотерапију за престанак пушења;
  ✔примена и спровођење политика за спречавање лобирања дуванске индустрије и мешања у политику контроле дувана.

  Прим. мр сц. мед. др Нада Косић Бибић, спец. социјалне медицине
  Начелник Центра за промоцију здравља

  Извор: WHO. World No Tobacco Day 2020

  https://www.who.int/news-room/campaigns/world-no-tobacco-day/world-no-tobacco-day-2020

  29.09.2020 СВЕТСКИ ДАН СРЦА – 29. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ - „Свим срцем за здраво срце”
  25.09.2020 Светски дан контрацепције, 26. септембар 2020. године
  22.09.2020 НЕДЕЉА БОРБЕ ПРОТИВ ТУБЕРКУЛОЗЕ И ПЛУЋНИХ БОЛЕСТИ
  10.09.2020 ДАН ПЕШАЧЕЊА - 12. септембар 2020. године
  09.09.2020 10. СЕПТЕМБАР – СВЕТСКИ ДАН ПРЕВЕНЦИЈЕ САМОУБИСТВА
  07.09.2020 Први интернационални дан чистог ваздуха за плаво небо 7. септембар 2020
  01.09.2020 COVID-2019
  31.08.2020 ОГЛАС бр.08 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - август
  25.08.2020 Важност чистог ваздуха у учионици
  10.08.2020 Међународни дан младих, 12. август 2020. године
  04.08.2020 ОГЛАС бр.06 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - ЈУЛ
  04.08.2020 01.-07. АВГУСТ – СВЕТСКА НЕДЕЉА ДОЈЕЊА
  10.07.2020 „Јул – месец без пластике“
  10.07.2020 „ХУМАНА СУБОТА“ 2020.
  24.06.2020 МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГА 26. јун 2020. године
  19.06.2020 ОГЛАС бр. 05 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - јун 2020
  05.06.2020 СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ 2020.
  05.06.2020 ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА - 9. јун
  28.05.2020 31. МАЈ СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  21.05.2020 XXX Недеља здравља уста и зуба - Здраве навике за здраве зубе
  11.05.2020 ОГЛАС бр. 04 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - мај 2020
  08.05.2020 МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ
  05.05.2020 СВЕТСКИ ДАН ХИГИЈЕНЕ РУКУ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА
  05.04.2020 СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА - 7. април 2020. године
  04.04.2020 Светски дан воде 2020
  10.03.2020 СВЕТСКИ ДАН БУБРЕГА - 2020. године
  27.02.2020 Међународни дан деце оболеле од рака 15. фебруар
  26.02.2020 ОГЛАС бр. 03 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - фебруар 2020
  11.02.2020 Епидемиолошка ситуација грипа у Севернобачком округу
  05.02.2020 СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА, 4. ФЕБРУАР
  31.01.2020 ОГЛАС бр.02 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - јануар 2020.
  28.01.2020 31. ЈАНУАР НАЦИОНАЛНИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  22.01.2020 ОГЛАС бр.01 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - јануар 2020
  15.01.2020 „СЕЛУ У ПОХОДЕ“ 2020.
  19.12.2019 Акција „Селу у походе – провери своје ризике, контролиши здравље“ 2019.
  20.11.2019 Новембар - месец борбе против болести зависности
  18.11.2019 Истраживање задовољства запослених у 2019. години
  17.11.2019 Истраживање задовољства корисника у 2019. години
  15.11.2019 Светски дан квалитета, 14. новембар 2019. - "100 година квалитета"
  06.11.2019 Европски дан правилне исхране и кувања са децом, 08. новембар 2019.
  18.10.2019 ОКТОБАР ОБОЈЕН У РОЗЕ – МЕСЕЦ ПОСВЕЋЕН ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ДОЈКЕ
  15.10.2019 Светски дан чистих руку – 15. октобар
  15.10.2019 ОГЛАС бр.07 ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - октобар 2019
  14.10.2019 Светски дан хране, 16. октобар 2019.
  07.10.2019 Обавештење о Пројекту “ Исхрана и животне навике по мери средњошколаца
  03.10.2019 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - октобар 2019
  02.10.2019 СВЕТСКИ ДАН СТАРИХ - 1. октобар
  27.09.2019 СВЕТСКИ ДАН КОНТРАЦЕПЦИЈЕ, 26. СЕПТЕМБАР 2019. ГОДИНЕ
  25.09.2019 Светски дан срца – 2019. године
  10.09.2019 ДАН ПЕШАЧЕЊА - 14.септембар 2019.
  09.09.2019 10. СЕПТЕМБАР – СВЕТСКИ ДАН ПРЕВЕНЦИЈЕ САМОУБИСТВА
  04.09.2019 ЈАВНИ ПОЗИВ РЕПУБЛИЧКОГ ЗАВОДА ЗА СТАТИСТИКУ
  29.08.2019 Active Kids Future Run 2019
  20.08.2019 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС
  08.08.2019 Међународни дан младих, 12. август 2019. године
  02.08.2019 01.-07. АВГУСТ – СВЕТСКА НЕДЕЉА ДОЈЕЊА
  24.07.2019 28. ЈУЛ – СВЕТСКИ ДАН ХЕПАТИТИСА
  22.07.2019 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС
  25.06.2019 МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГА
  06.06.2019 5.јун – Светски дан заштите животне средине
  30.05.2019 31. МАЈ СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  15.05.2019 XXIX Недеља здравља уста и зуба
  15.05.2019 НЕДЕЉЕ ЦРВЕНОГ КРСТА У СРБИЈИ
  08.05.2019 МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОМОЦИЈЕ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ
  24.04.2019 Међународни Дан планете Земље, 22. април
  23.04.2019 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС
  03.04.2019 СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА
  21.03.2019 СВЕТСКИ ДАН ВОДА - 22. МАРТ
  19.03.2019 НАЈАВА НАЦИОНАЛНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ 20. март 2019. године
  18.03.2019 Светски дан бубрега 2019. - ”Здравље бубрега свима и свуда”
  30.09.8000 ЗАГАЂЕЊЕ ВАЗДУХА – УТИЦАЈ НА ЗДРАВЉЕ
  07.03.2019 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - март
  05.03.2019 СВЕТСКА НЕДЕЉА БОРБЕ ПРОТИВ ПРЕКОМЕРНЕ УПОТРЕБЕ СОЛИ
  05.03.2019 МАРТ - МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ РАКА
  22.02.2019 Класификација хране НОВА и њен значај
  20.02.2019 „СЕЛУ У ПОХОДЕ“ 2019. године
  30.09.4000 СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА ~ 15. ФЕБРУАР
  30.09.7600 СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА, 4. ФЕБРУАР
  31.01.2019 31. ЈАНУАР НАЦИОНАЛНИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  23.01.2019 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - јануар 2019
  19.12.2018 Акција „Селу у походе – првери своје ризике, контролиши здравље“ 2018.
  30.09.2400 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - 30. новембар 2018.
  26.11.2018 ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА ЗАПОСЛАНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
  26.11.2018 ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ
  16.11.2018 14. НОВЕМБАР – MEЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
  09.11.2018 Европски дан правилне исхране и кувања са децом, 08. новембар 2018.
  30.09.5200 Светски дан квалитета, 8. новембар 2018.
  30.10.2018 ОКТОБАР ОБОЈЕН У РОЗЕ – МЕСЕЦ ПОСВЕЋЕН ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ДОЈКЕ
  22.10.2018 Светски дан хране, 16. октобар 2018.
  22.10.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - 22. октобар 2018.
  22.10.2018 СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОСТЕОПОРОЗЕ - 20. ОКТОБАР
  11.10.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - 10. октобар 2018.
  11.10.2018 Сачувајмо ментално здравље
  09.10.2018 СВЕТСКИ ДАН ГОЈАЗНОСТИ -11.октобар 2018.
  28.09.2018 1. октобар 2018. – Међународни дан старијих особа
  25.09.2018 Светски дан срца – 29. септембар, 2018. године
  24.09.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - 3.септембар 2018.
  30.09.400 10. СЕПТЕМБАР – СВЕТСКИ ДАН ПРЕВЕНЦИЈЕ САМОУБИСТВА
  27.08.2018 Међународни дан младих, 12. август 2018. године
  09.08.2018 Грозница Западног Нила
  30.07.2018 Међународни дан борбе против хепатитиса – 28. јул
  10.07.2018 Европска агенција за безбедност хране EFSA и Европски центар за превенцију и контролу болести ECDC
  25.06.2018 Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге
  06.06.2018 МОЖДАНИ УДАР
  03.06.2018 31. МАЈ СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  14.05.2018 Недеља здравља уста и зуба – 2018
  12.05.2018 РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ МЕДИЦИНСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ У ПРВОЈ ПОМОЋИ
  07.05.2018 МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОМОЦИЈЕ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ
  26.04.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - 26. април 2018
  20.04.2018 ПОРОДИЧНИ СПОРТСКИ ДАН
  19.04.2018 СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ
  17.04.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - АПРИЛ 2018.
  28.03.2018 СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА
  23.03.2018 СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТУБЕРКУЛОЗЕ - 24. МАРТ
  22.03.2018 СВЕТСКИ ДАН ВОДА – 22.03.2018.
  16.03.2018 НАЈАВА НАЦИОНАЛНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
  13.03.2018 СВЕТСКИ ДАН БУБРЕГА
  12.03.2018 МАРТ - МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ РАКA
  21.02.2018 Међународни Дан ретких болести - 28. фебруар 2018.
  19.02.2018 Светски дан деце оболеле од рака ~ 15. фебруар
  09.02.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - фебруар 2018
  06.02.2018 4. фебруар – СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА 2018.
  25.01.2018 Европска недеља превенције рака грлића материце
  24.01.2018 31. ЈАНУАР НАЦИОНАЛНИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  24.01.2018 СЕЛУ У ПОХОДЕ 2018.
  03.01.2018 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС - јануар 2018
  13.12.2017 Акција „Селу у походе – првери своје ризике, контролиши здравље“ 2017.
  12.12.2017 ЈАВНИ КОНКУРС
  08.12.2017 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС ЛЕКАРА СПЕЦИЈАЛИСТЕ ХИГИЈЕНЕ
  20.11.2017 ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА ЗАПОСЛАНИХ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
  20.11.2017 ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ
  20.11.2017 Изложба ликовних радова - "Све за здравље, здравље за све"
  16.11.2017 15. новембар – Светски дан борбе против хроничне опструктивне болести плућа
  30.09.79 Светски дан квалитета, 9. новембар 2017.
  30.09.7600 Европски дан правилне исхране и кувања са децом, 08. новембар 2017.
  26.10.2017 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС -26. октобар
  25.10.2017 ОКТОБАР ОБОЈЕН У РОЗЕ
  16.10.2017 Светски дан хране, 16. октобар 2017.
  11.10.2017 Кампања „Заштитимо се од грипа” - 16. октобар – 20. октобар 2017
  11.10.2017 СВЕТСКИ ДАН ГОЈАЗНОСТИ -11.октобар 2017.
  29.09.2017 1.октобар 2017 − Међународни дан старијих особа
  30.09.3200 СВЕТСКИ ДАН СРЦА 26. септембар 2017.г.
  25.09.2017 ОГЛАС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС
  25.09.2017 Недеља борбе против туберкулозе и плућних болести
  07.09.2017 10. СЕПТЕМБАР – СВЕТСКИ ДАН ПРЕВЕНЦИЈЕ САМОУБИСТВА
  30.09.2400 Међународни дан младих, 12. август 2017. године
  07.08.2017 Светска недеља дојења 1.–7. август 2017. године „Подржимо дојење”
  03.08.2017 ЗДРАВСТВЕНА ИСПРАВНОСТ БАЗЕНСKИХ ВОДА
  02.08.2017 Међународни дан борбе против хепатитиса – 28. јул
  23.06.2017 Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге - 26. јун
  09.06.2017 НАЦИОНАЛНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
  05.06.2017 31. МАЈ СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА
  29.05.2017 XXVII Недеља здравља уста и зуба 2017.
  12.05.2017 4. Глобална недеља безбедности на путевима Уједињених нација
  09.05.2017 МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОМОЦИЈЕ ФИЗИЧKЕ АKТИВНОСТИ
  21.04.2017 Недеља имунизације у Европском региону СЗО
  06.04.2017 СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА
  27.03.2017 OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
  24.03.2017 SVETSKI DAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE - 24. MART
  20.03.2017 SVETSKI DAN VODA
  16.03.2017 НАЈАВА НАЦИОНАЛНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
  13.03.2017 Konferencijom za novinare 09. marta obeležen Svetski dan bubrega
  02.03.2017 MART - MESEC BORBE PROTIV RAKA
  14.02.2017 Svetski dan dece obolele od raka ~ 15. februar
  08.02.2017 SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA, 4. FEBRUAR
  24.01.2017 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  23.01.2017 Evropska nedelja prevencije raka grlića materice
  18.01.2017 „SELU U POHODE“ 2017.
  28.12.2016 NOVOJ GODINI U SUSRET
  13.12.2016 Akcija „Selu u pohode – prveri svoje rizike, kontroliši zdravlje“ 2016.
  14.11.2016 NOVEMBAR - POSVEĆEN BORBI PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI ZLOUPOTREBA I UPOTREBA PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI
  14.11.2016 Svetski dan borbe protiv dijabetesa – Usmeri oči ka dijabetesu
  09.11.2016 Svetski dan kvaliteta, 10. novembar 2016. - "Delite poruke o kvalitetu ovog novembra"
  04.11.2016 Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom, 08. novembar 2016.
  27.10.2016 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  27.10.2016 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  26.10.2016 OKTOBAR OBOJEN U ROZE – MESEC POSVEĆEN PREVENCIJI RAKA DOJKE
  19.10.2016 SVETSKI DAN ČISTIH RUKU - 15. oktobar 2016.
  11.10.2016 Svetski dan hrane, 16. oktobar 2016.
  10.10.2016 SVETSKI DAN GOJAZNOSTI, 11. oktobar 2016.
  09.10.2016 MESEC OKTOBAR - POSVEĆEN STARIJIM OSOBAMA
  27.09.2016 Svetski dan srca – 29. septembar 2016. godine
  13.09.2016 NEDELJA BORBE PROTIV TUBERKULOZE I PLUĆNIH BOLESTI
  08.09.2016 10. SEPTEMBAR – SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTVA
  15.08.2016 MEĐUNARODNI DAN MLADIH
  29.07.2016 Međunarodni dan borbe protiv hepatitisa – 28. jul
  31.05.2016 31. MAJ SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  17.05.2016 XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba 2016.
  10.05.2016 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI 2016.g
  11.04.2016 SVETSKI DAN ZDRAVLJA - 7. APRIL
  05.04.2016 130 GODINA SOLIDARNOSTI I HUMANOSTI U SUBOTICI
  24.03.2016 SVETSKI DAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE - 24. MART
  30.09.4800 SVETSKI DAN VODA 2016
  17.03.2016 NAJAVA NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV RAKA DOJKE
  14.03.2016 Prvi zavod za javno zdravlje akreditovan prema standardu ISO 15189
  11.03.2016 Svetski dan bubrega – 2016. godine
  30.09.8000 MART – MESEC BORBE PROTIV MALIGNIH BOLESTI
  04.03.2016 Međunarodni Dan retkih bolesti - 29. februar 2016.
  17.02.2016 Svetski dan dece obolele od raka - 15. februar – Ljubav leči
  05.02.2016 Svetski dan borbe protiv raka - 4. februar
  29.01.2016 Obaveštenje o Projektu “Budi DRUGačiji!” 2016
  29.01.2016 Deseta Evropska nedelja prevencije raka grlića materice (24.-30. januar 2016. godine)
  28.01.2016 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  27.01.2016 „SELU U POHODE“ 2016.
  04.12.2015 Tribina u Medicinskoj školi
  01.12.2015 Obaveštenje o Projektu “Budi DRUGačiji!”
  16.11.2015 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  16.11.2015 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  10.11.2015 Svetski dan kvaliteta, 12. novembar 2015. -
  06.11.2015 Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom, 08. novembar 2015.
  20.10.2015 OKTOBAR OBOJEN U ROZE – MESEC POSVEĆEN PREVENCIJI RAKA DOJKE
  14.10.2015 Svetski dan hrane, 16. oktobar 2015.
  30.09.800 Svetski dan borbe protiv artritisa - 12. oktobar
  30.09.8000 Svetski dan mentalnog zdravlja, 10. oktobar
  09.10.2015 11. OKTOBAR SVETSKI DAN GOJAZNOSTI
  06.10.2015 OBELEŽEN SVETSKI DAN STARIH
  25.09.2015 Svetski dan srca
  10.09.2015 10. SEPTEMBAR – SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA
  12.08.2015 MEĐUNARODNI DAN MLADIH 2015.
  25.06.2015 MEĐUNARODNI DAN PROTIV ZLOUPOTREBE I KRIJUMČARENJA DROGA
  11.06.2015 ODREĐIVANJE OSTATAKA PESTICIDA U HRANI BILJNOG POREKLA
  02.06.2015 Rak debelog creva: rizici, prevencija, kolonoskopija
  02.06.2015 31. MAJ SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  11.05.2015 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
  23.04.2015 PROMOCIJA NACIONALNOG SKRININGA RAKA DEBELOG CREVA
  07.04.2015 SVETSKI DAN ZDRAVLJA - 7.A
  07.04.2015 SVETSKI DAN ZDRAVLJA - 7. APRIL
  30.03.2015 Obaveštenje o Projektu “Hoću da znam jer ja biram!”
  20.03.2015 22. MART - SVETSKI DAN VODE
  19.03.2015 NAJAVA NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV RAKA DOJKE
  30.09.400 OBELEŽEN SVETSKI DAN BUBREGA
  13.02.2015 Svetski dan borbe protiv raka
  07.02.2015 „SELU U POHODE“ 2015.
  31.01.2015 IX evropska nedelja prevencija raka grlića materice - 25. - 31. januar 2015. godine
  27.01.2015 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  12.12.2014 Test
  25.11.2014 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  25.11.2014 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  13.11.2014 Svetski dan kvaliteta, 13. novembar 2014. - "Izgradimo kvalitetan svet zajedno"
  29.09.2014 SVETSKI DAN SRCA
  09.09.2014 10. SEPTEMBAR – SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA
  30.07.2014 MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HEPATITISA – 28. JUL
  30.07.2014 test
  30.09.4400 MEĐUNARODNI DAN PROTIV ZLOUPOTREBE I KRIJUMČARENJA DROGA
  18.06.2014 „SELU U POHODE“ 2014.
  03.06.2014 SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE
  18.05.2014 NACIONALNI PROGRAM PREVENCIJE UPOTREBE DROGE
  16.05.2014 NACIONALNI PROGRAM PREVENCIJE TUBERKULOZE
  15.05.2014 XXIV Nedelja zdravlja usta i zuba 2014.
  09.05.2014 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
  14.04.2014 SVETSKI DAN ZDRAVLJA ~ 2014.
  03.04.2014 ECTOH 2014.
  19.03.2014 SVETSKI DAN VODA -22.mart 2014.
  19.03.2014 NAJAVA NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV RAKA DOJKE
  17.03.2014 Svetski dan bubrega - 13. mart 2014. godine
  06.09.2013 REALIZACIJA NACIONALNOG SKRININGA RAKA DOJKE U SUBOTICI
  14.08.2013 KONTROLA KVALITETA VODE U BAZENIMA
  06.08.2013 NEDELJA PODRŠKE DOJENJU
  22.07.2013 OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE I KRIJUMČARENJA DROGE
  31.05.2013 SVETSKI DAN ŽIVOTNE SREDINE - 5 JUN
  27.05.2013 PREVENCIJA UPOTREBE DROGA U SRBIJI
  24.05.2013 „SELU U POHODE“ 2013.
  15.05.2013 NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA
  08.05.2013 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
  26.04.2013 SARADNJA U OKVIRU PROMOCIJE ZDRAVLJA
  22.04.2013 DAN PLANETE ZEMLJE 2013
  05.04.2013 SVETSKI DAN ZDRAVLJA 2013. “ARTERIJSKA HIPERTENZIJA – OD PREVENCIJE DO REHABILITACIJE“
  04.04.2013 Dan Kvaliteta u Regionalnoj privrednoj komori Subotica
  02.04.2013 Svetski dan borbe protiv tuberkuloze
  26.03.2013 37. KVIZ TAKMIČENJE U CRVENOM KRSTU
  19.03.2013 NAJAVA NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV RAKA DOJKE
  19.03.2013 O SVETSKOM DANU VODA 2013.
  15.03.2013 14. mart - Svetski dan bubrega
  22.02.2013 UNOS SOLI I UTICАJ NА ZDRАVLJE ŠTIĆENIKА GERONTOLOŠKOG CENTRА SUBOTICА
  14.02.2013 SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA - 15. FEBRUAR
  11.02.2013 DRUŠTVENA ODGOVORNOST U ZDRAVSTVENOJ DELATNOSTI
  24.01.2013 SEDMA EVROPSKA NEDELJA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERICE
  23.01.2013 INFORMACIJA O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI GRIPA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU
  20.12.2012 „SELU U POHODE“ 2012.
  19.12.2012 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  19.12.2012 SPROVEDENO ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU
  30.11.2012 1.DECEMBAR 2012. – SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE
  28.11.2012 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  28.11.2012 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  13.11.2012 JUBILEJ
  30.09.1200 OKTOBAR MESEC SOLIDARNOSTI SA STARIMA
  10.10.2012 SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
  10.10.2012 SVETSKI DAN HRANE, 16. OKTOBAR 2011.
  30.09.4000 NEDELJA BORBE PROTIV TUBERKULOZE I PLUĆNIH BOLESTI
  07.09.2012 10. SEPTEMBAR – SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA
  30.09.9600 TROPSKI DANI
  31.07.2012 REZULTATI LABORATORIJSKIH ANALIZA - OBAVEŠTENJE
  30.09.9200 MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HEPATITISA
  09.07.2012 DAN BORBE PROTIV MOŽDANOG UDARA
  27.06.2012 MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE I KRIJUMČARENJA DROGE
  05.06.2012 SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE -5.JUN
  26.05.2012 XXII NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA U SRBIJI OD 21. – 27. MAJA 2012.
  30.09.8400 31. MAJ SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  18.05.2012 MESEC BORBE PROTIV CELIJAKIJE
  03.05.2012 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
  30.09.4000 „GRADSKO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI”
  23.04.2012 DAN PLANETE ZEMLJE 22.APRIL
  12.04.2012 OBELEŽEN SVETSKI DAN ZDRAVLJA
  30.09.6800 MART - MESEC BORBE PROTIV RAKA
  30.09.4000 „MOST OD TESTA” Takmičenje u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija
  29.03.2012 OBELEŽEN SVETSKI DAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE
  28.03.2012 36. KVIZ TAKMIČENJE U CRVENOM KRSTU
  26.03.2012 Informacija o epidemiološkoj situaciji mumpsa (zaušaka) na teritoriji Severnobačkog okruga
  20.03.2012 Svetski dan voda 2012: VОDА I HRАNА - DОSTUPNОST I BЕZBЕDNОST
  15.03.2012 SVETSKI DAN BUBREGA
  30.01.2012 ŠESTA EVROPSKA NEDELJA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERICE
  24.01.2012 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  30.12.2011 TRIHINELOZA
  26.12.2011 SPROVEDENO ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  26.12.2011 SPROVEDENO ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  01.12.2011 OBELEŽEN SVETSKI DAN PROTIV SIDE
  30.09.4800 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  30.09.4800 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  30.09.4800 PREDAVANJA U SUBOTIČKIM SREDNJIM ŠKOLAMA
  30.09.8000 NOVEMBAR-posvećen prevenciji bolesti zavisnosti
  14.11.2011 „SELU U POHODE“ 2011.
  30.09.3200 SVETSKI DAN HRANE 16. OKTOBAR 2011.
  10.10.2011 SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
  06.10.2011 OBELEŽEN SVETSKI DAN STARIH
  27.09.2011 SVETSKI DAN SRCA
  15.09.2011 MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA "DAN BEZ AUTOMOBILA"
  30.09.2800 10. SEPTEMBAR – SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA
  27.07.2011 MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HEPATITISA – 28. jul
  26.06.2011 MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE DROGE I KRIJUMČARENJA DROGE
  31.05.2011 31. MAJ SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  29.05.2011 SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE
  30.09.400 15. maj - MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA PREMINULE OD SIDE
  11.05.2011 21. NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA U SRBIJI
  30.09.6400 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
  30.09.6400 DEKADA AKCIJE ZA BEZBEDNOST NA PUTEVIMA 2011-2020
  19.04.2011 MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE OD BUKE
  30.09.8800 PROMOCIJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA
  28.03.2011 ECTOH 2011.
  24.03.2011 SVETSKI DAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE - 24. MART
  21.03.2011 SVETSKI DAN VODA – 22.03.2011.
  10.02.2011 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  28.01.2011 EVROPSKA NEDELJA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERICE
  08.09.2010 10. SEPTEMBAR – SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA
  19.05.2010 31. MAJ – SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  06.05.2010 MEĐUNARODNI DAN PROMOCIJE FIZIČKE AKTIVNOSTI
  27.04.2010 NEDELJA POSVEĆENA OPŠTOJ BEZBEDNOSTI NA PUTEVIMA
  01.04.2010 SVETSKI DAN ZDRAVLjA – 7. APRIL 2010.
  19.03.2010 SVETSKI DAN VODE - 22.03.2010.
  01.03.2010 MART, MESEC BORBE PROTIV RAKA
  27.01.2010 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  31.12.2009 INFLUENZA A (H1N1) NA TERITORIJI SEVERNOBAČKOG OKRUGA 52 NEDELJA
  07.12.2009 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  12.10.2009 SVETSKI DAN HRANE 16.oktobar
  10.10.2009 SVETSKI DAN ČISTIH RUKU - 15. OKTOBAR
  30.09.4000 PREVENCIJA BOLESTI SRCA I KRVNIH SUDOVA
  25.06.2009 MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE I KRIJUMČARENJA DROGE
  30.09.8400 9. JUN - DAN BORBE PROTIV MOŽDANOG UDARA
  31.05.2009 31. MAJ – SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  08.05.2009 XIX NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA
  20.04.2009 NEDELJA POSVEĆENA OPŠTOJ BEZBEDNOSTI NA PUTEVIMA
  06.04.2009 7. APRIL - SVETSKI DAN ZDRAVLJA
  24.03.2009 TUBERKULOZA – JUČE, DANAS, SUTRA?
  30.09.3600 22. mart -SVETSKI DAN VODA 2009
  17.03.2009 MART - MESEC BORBE PROTIV RAKA
  04.02.2009 SVETSKI DAN BORBE PROTIV MALIGNIH BOLESTI – 4. FEBRUAR
  28.01.2009 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  26.01.2009 Pušenje skraćuje život za 10 godina
  22.12.2008 NOVA KAMPANJA O PREVENCIJI PUŠENJA
  28.11.2008 SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE
  19.11.2008 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM
  19.11.2008 ISPITIVANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLANIH U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U REPUBLICI SRBIJI
  30.09.4400 96 godina ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE
  11.11.2008 NOVEMBAR – MESEC BORBE PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI
  07.11.2008 SVETSKI DAN BORBE PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI
  17.10.2008 OKTOBAR – POSVEĆEN ”STARIMA”
  06.10.2008 OKTOBAR-MESEC PRAVILNE ISHRANE
  03.10.2008 PINK OKTOBAR – MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE
  02.10.2008 NEDELJA POSVEĆENA DOJENJU
  25.09.2008 SVETSKI DAN SRCA - 28.SEPTEMBAR 2008.
  23.09.2008 Svetski dan kontracepcije – 26. septembar
  23.09.2008 NEDELjA BORBE PROTIV TUBERKULOZE I PLUĆNIH BOLESTI
  20.06.2008 SVETSKI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE I KRIJUMČARENJA DROGE 2008
  11.06.2008 HUMANA SUBOTA
  26.05.2008 31. maj - SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  30.09.400 XVIII NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA
  22.04.2008 NEDELJA POSVEĆENA OPŠTOJ BEZBEDNOSTI NA PUTEVIMA
  04.04.2008 7. APRIL – SVETSKI DAN ZDRAVLJA
  01.04.2008 KAMPANJA “QUIT&WIN 2008”
  23.02.2008 E - SAVETOVALIŠTE - HIV i polno prenosive bolesti
  30.09.2000 ZADOVOLJSTVO PACIJENATA I ZAPOSLENIH
  22.01.2008 31. JANUAR NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  22.01.2008 2. EVROPSKA NEDELJA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERICE
  14.12.2007 OBELEŽEN 1. DECEMBAR – SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE
  21.11.2007 Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama zdravstvene službe
  31.10.2007 SVETSKI DAN HRANE - 16. oktobar 2007.
  13.09.2007 Svetski dan srca – 30. Septembar 2007.
  06.09.2007 Oktobar - mesec pravilne ishrane
  10.08.2007 Novosti
  18.07.2007 POVIŠENA SPOLJNA TEMPERATURA
  09.07.2007 BAZENI ZA KUPANJE- PREPORUKE ZA BEZBEDNO KUPANJE
  18.06.2007 IMATE PRAVO!
  22.05.2007 31. MAJ SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  09.05.2007 XVII NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA
  27.03.2007 MEĐUNARODNA ZDRAVSTVENA BEZBEDNOST ULAGANJE U ZDRAVLJE – STVARANJE BEZBEDNIJE BUDUĆNOSTI
  23.03.2007 24.MART-MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE
  19.03.2007 SVETSKI DAN VODE 22. MART 2007. – SVAKA KAP JE VAŽNA!
  26.01.2007 NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA
  09.01.2007 Prevencija HIV-a u vulnerabilnim grupama-seksualni radnici
  28.11.2006 1.decembra 2006.- SVETSKI DAN SIDE
  26.10.2006 ANKETA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE
  17.10.2006 VIII FESTIVAL PRAVILNE ISHRANE I FIZIČKE AKTIVNOSTI
  09.05.2006 XVI Nedelja zdravlja usta i zuba - od 15. do 21. maja
  30.09.7200 AKTIV PREVENTIVNE MEDICINE
  13.03.2006 Mesec Mart - Mesec borbe protiv raka
  30.09.9600 Informacija o aktivnosti sezonskog gripa
  30.09.9600 OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI PRE I U TOKU PANDEMIJE GRIPA-SEVERNOBAČKI OKRUG
  03.03.2006 Prvi Slučaj ptičijeg gripa u našoj zemlji
  30.09.2800 Hteli ste da znate o sifilisu... ?
  16.02.2006 Koliko daleko u borbi protiv pušenja?
  26.01.2006 31. Januar - Nacionalni dan bez duvana
  29.12.2005 Novi Saziv Upravnog i Nadzornog odbora
  28.11.2005 Novi paket zdravstvenih zakona
  30.09.3600 Trihineloza
  
  1